ČOVIĆ: Srbi glasali za sankcije Srbiji
Foto: KK Crvena Zvezda

Verbalni rat

ČOVIĆ: Srbi glasali za sankcije Srbiji

Košarka -

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ponovo se osvrnuo na "rat" koji traje između Fiba i Evrolige i u svom stilu odgovorio na žestoke reči Dejana Bodiroge.

"Nije bitno da li se neko prepoznaje ili ne prepoznaje u nekim izmišljenim pričama, koje nemaju veze sa realnošću, nego nam konkretno odgovore, koga pritiskaju i zašta su se zalagali, a glasali u FIBA kada se pričalo o Srbiji. Pitanje je da li aktivno učestvuju u radu FIBA, imajući u vidu da čelnici te organizacije prave male potrage za njima širom Evrope, uključujući i sedište KSS, pošto ne znaju gde su. Doduše, nisu tražili na adresama poznatih novosadskih fabrika brašna i kifli, odnosno pogone za proizvodnje strujomera. Biće tako, da je FIBA potreban "zaštićeni svedok" da ih pronađe", kaže Čović.

Čović smatra da niko ne sme da ćuti kada se na ovakav način ugrožava srpska košarka.

"Kao čovek koji vodi Crvenu zvezdu koja je svoje mesto u Evroligi obezbedila kroz igranje ABA lige i na terenu najpoštenije moguće, imao sam komfornu poziciju da ćutim i da gledam sve oko sebe, bez ikakve potrebe da se oglašavam. Ali sam se uključio u sve ovo, jer mislim da niko ko je na bilo koji način vezan za srpsku košarku, ne sme da ćuti u ovakvoj situaciji. Posebno ne na ovakve pretnje", rekao je Čović.

Legenda srpske košarke Dejan Bodiroga u intervjuu "Politici" je odgovorio na izjavu Čovića da bi srpski predstavnici u FIBA morali da urade više za interes naše košarke.

"Zabrinuo bih se da me je takav čovek pohvalio. Čovek koji je zalutao u košarku, računajući da će okružen košarkašima imati čistiju biografiju. Čovek koji je uništavao i uništava srpsku košarku. Besmisleno je da o košarci polemišem sa čovekom koji nema zaštićenog svedoka da je radio fizičko. Uostalom, neki pametni ljudi su davno dali dijagnozu za njega. Čovek koji je perfidan, pokvaren, lažljiv, bolesno ambiciozan i beskrupulozan", rekao je tada Bodiroga.

(Sportski žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track