CRNO-BELI I TEORETSKI U 2. FAZI LIGE ŠAMPIONA: Bešiktaš pobedio Sasari, Partizan prošao dalje
Foto: Basketballcl.com

Sledi borba za drugo mesto u grupi

CRNO-BELI I TEORETSKI U 2. FAZI LIGE ŠAMPIONA: Bešiktaš pobedio Sasari, Partizan prošao dalje

Košarka -

Košarkaši Bešiktaša pobedili su Sasari 100:70 u utakmici 12. kola Grupe E FIBA Liga šampiona, čime je Partizan i teoretski obezbedio plasman u sledeću fazu takmičenja.

Bešiktaš je lider na tabeli sa učinkom 10-2, slede ga Partizan i Ludvigsburg sa po 8-4, zatim i AEK sa 7-5, Sasari sa 5-7... S obzirom na to da dalje idu četiri najbolje ekipe, jasno je da u preostala dva kola petoplasirani Sasari ne može da ugrozi crno-bele, koji imaju tri pobede više.

Međutim, apetiti ekipe trenera Aleksandra Džikića su veće od pukog prolaza dalje. Naime, pobednici svih pet grupa, kao i tri najbolja drugoplasirana tima preskočiće sledeću rundu takmičenja i plasiraće se direktno u osminu finala.

Izvesno je da će Bešiktaš biti prvi u Grupi E, pa crno-belima preostaje da se bore za drugo mesto, i to sa što boljim učinkom. Partizan se sastaje još sa AEK-om u Beogradu (18. januar) i u gostima sa Sasarijem (25. januara). Srpskom predstavniku su konkurenti u borbi za drugu poziciju Ludvigsburg, sa kojim ima bolji međusobni skor, i AEK, od koga je u prvom meču izgubio sa deset poena razlike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track