CRVENO - BELI HIT U ATINI: Matija Bećković predvodi Delije na utakmici protiv Panatinaikosa
Foto: Marina Lopičić

Akademik na tribinama

CRVENO - BELI HIT U ATINI: Matija Bećković predvodi Delije na utakmici protiv Panatinaikosa

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde imaće podršku navijača na utakmici 4. kola Evrolige protiv Panatinaikosa (petak, 20.15), u atinskoj OAKA dvorani, potvrđeno je Kuriru u klubu.

Na tribinama će se naći nekoliko desetina pristalica crveno-belih, koje su u petak ujutru otputovale u glavni grad Grčke. Predvodnik te grupe je akademik, pesnik Matija Bećković, koji je iako u 76. godini, još jednom pokazao da mu je Zvezda u srcu. - Nikad mi neće biti jasno da pored žive Crvene zvezde neko može mirne savesti da navija za neki drugi klub. A svi znamo da ima i takvih slučajeva. Da Zvezda ne postoji, ta pojava bi bila razumljivija - rekao je Bećković za klupski sajt, a potom dodao:

- Zvezdu sam zavoleo i pre nego što sam znao šta je to i šta se pod tim imenom krije. Ali, ma koliko je voleo, ne bi mi nikad palo na pamet da za nju navijam i da joj javno izjavljujem ljubav da mi od svega nije važnije da budem objektivan i odstranim svaku emociju.

Posle tri kola takmičenja u najelitnijem košarkaškom nadmetanju na kontinentu Crvena zvgezda ima skor od dve pobede i jednog poraza, a u polsednjih pet uatkmica sa atinskim "zelenim", skor je 4:1 za srpski klub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track