CRVENO-BELI OSLABLJENI U ISTANBULU Radonjić: Duel sa Fenerbahčeom u najtežim okolnostima
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Zvezda spremna za meč 11. kola Evrolige

CRVENO-BELI OSLABLJENI U ISTANBULU Radonjić: Duel sa Fenerbahčeom u najtežim okolnostima

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao jes da očekuje težak meč protiv Fenerbahčea, ali da je cilj ekipe da pruži maksimum i odigra dobro, pošto tim duelom počinje seriju teških utakmica.

"Fenerbahče je zadržao tim iz prošle godine koji je stigao do finala Evrolige u Berlinu, a na klupi je Željko Obradović, najbolji i najtrofejniji trener u Evropi. Samo ti podaci jasno govore o kvalitetu našeg narednog protivnika, bez potrebe da se ističu ambicije Fenerbahčea koje su svima dobro poznate. Na sve to, mi smo opterećeni velikim problemima, bićemo veoma oslabljeni. Marko Gudurić nije krenuo na put zbog bolesti, dok je pod velikim znakom pitanja da li i koliko ćemo moći da računamo na Luku Mitrovića", rekao je Radonjić za klupski sajt.

"Imamo i još nekoliko rovitih igrača, što jasno govori da nas čeka izuzetno težak meč. Bez obzira na do sada najteže okolnosti, naš osnovni cilj je da damo maksimum i odigramo dobru utakmicu u Istanbulu koja označava početak izuzetno teške serije utakmica u decembru", dodao je on.

Košarkaši Zvezde doputovali su danas u Istanbul, gde će sutra od 18.45 igrati protiv Fenerbahčea, utakmicu 11. kola Evrolige. Posle toga Zvezda će ovog meseca igrati protiv Budućnosti, MZT-a i Cedevite u Jadranskoj ligi, a u Evroligi protivnici će joj biti Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Real Madrid i CSKA.

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da njegovu ekipu očekuje veliki izazov u Istanbulu.

"Izuzetno težak meč je pred nama. Fenerbahče je vrhunska ekipa popunjena na svim pozicijama, a sastav koji je oformio Željko Obradović prošle sezone je minimalno izmenjen. Samo ta činjenica da gostujemo finalisti Evrolige bila bi dovoljna da se kaže da nas očekuje veliki izazov. Medjutim, imamo i povredjenih i bolesnih igrača, ali bez obzira na sve to, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu, borićemo se i tražiti svoju šansu", naveo je Bjelica.

Zvezda je vezala dva poraza u Evroligi i posle 10 kola ima skor od četiri pobede i šest poraza na 12. mestu na tabeli. Fenerbahče ima tri uzastopne pobede, treći je na tabeli skorom od sedam pobeda i tri poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track