CRVENO-BELI U PROBLEMU: Zvezda ne sme da kalkuliše!
Foto: Saša Pavlić

Evroliga

CRVENO-BELI U PROBLEMU: Zvezda ne sme da kalkuliše!

Košarka -

Srpski klub će plasman među najboljih osam rešavati u direktnom okršaju s Darušafakom

Košarkaši Crvene zvezde posla poraza u Barseloni u poslednja dva kola moraju ostvariti dva trijumfa, kako bi obezbedili ulazak među osam najboljih ekipa Evrolige.Crveno-beli su u poslednja dva duela doživeli isto toliko poraza i svoj plasman u završnicu doveli u pitanje. Nakon šoka od Olimpijakosa (64:66), usledio je neuspeh i u Barseloni (54:67), pa Dejan Radonjić i njegovi košarkaši više nemaju mesta za kalkulisanje. U poslednja dva kola prvak regionalne i srpske lige igra protiv ruskog Uniksa u Beogradu i direktnog rivala za osmu poziciju turske Darušafake u Istanbulu.

Moguće je da Crvena zvezda obezbedi plasman u narednu fazu u meču protiv Uniksa, ali je za to potrebno da pobedi u tom meču i da Darušafaka izgubi od Bamberga u gostima, što je teško očekivati, jer Nemci nemaju imperativ pobede.Ne postoji krug koji može da izvadi Crvenu zvezdu ako uključimo Efes i Baskoniju. Sve ekipe bi mogle u poslednjem kolu da imaju po 16 pobeda i 14 poraza, ali je Zvezda slabija u međusobnim duelima u svim krugovima koji uključuju Darušafaku.

OPCIJEukoliko bude u krugu s Baskonijom i Darušafakom, onda ima skor 1/3, ponovo slabije i od Darušafake (3/1) i Baskonije (2/2)ukoliko bude u krugu s Baskonijom i Darušafakom, onda ima skor 1/3, ponovo slabije i od Darušafake (3/1) i Baskonije (2/2)ako sve četiri ekipe (Efes, Zvezda, Baskonija, Darušafaka) završe sa 16/14, onda je Efes u najboljoj poziciji u tom krugu (5/1), Darušafaka i Baskonija imaće 3/3, a Crvena zvezda je najslabija (1/5) i zauzeće devetu poziciju u konačnom rangiranju

ABA ligaPODGORICA U UTORAKUz sve nedaće i napore koji Crvenu zvezdu čekaju u Evroligi tu je i polufinale regionalne ABA lige. Crveno-beli vode protiv podgoričke Budućnosti sa 1:0, a naredni meč igraju u glavnom gradu Crne Gore u utorak. Eventualna majstorica na programu je 4. aprila u Beogradu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track