ĐILAS: Kvalifikacioni turnir i definitivno u Beogradu, Marjanović možda zaigra u Areni
Foto: KSS

Na putu za Rio

ĐILAS: Kvalifikacioni turnir i definitivno u Beogradu, Marjanović možda zaigra u Areni

Košarka -

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da će Olimpijski kvalifikacioni turnir i definitivno biti održan u julu u Beogradu.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas izjavio je da je izuzetno važno što su razrešene sve dileme oko organizacije kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu i poručio da cilj ostaje isti - obe selekcije u Riju.

"Najvažnije je da se kvalifikacioni turnir igra u Beogradu, kako je i planirano. Na sastanku u Dablinu prihvaćen je naš stav i suspenzija je stavljena van snage. FIBA prati dešavanja po ovom pitanju i očekujem da će doći do rešenja dva Borda i da neće biti sankcija za Evropsko prvenstvo", rekao je Đilas na konferenciji za medije u Kući košarke.

Kako je naveo, pismo koje je nedavno poslao na adresu FIBA jeste bilo u kritičkom tonu, ali pre svega jer je u pitanju važna situacija i odluka je velika.

"Imamo situaciju da trenutno za jedne klubove važi jedno pravilo, a za druge drugo".

Đilas je ponovio da će turnir u Beogradu biti najjači u poslednjih 10 godina i dodao da, uz podršku publike, očekuje da Srbija bude jedna od pet zemalja koja će u Riju imati i mušku i žensku selekciju.

On je otkrio da postoje velike šanse da Boban Marjanović zaigra u KOMBANK areni.

"Marjanović ima specifičan status jer San Antonio može da mu ponudi ugovor tek 1. jula. Pričali smo sa njegovim menadžerom za Evropu, našli smo način da platimo osiguranje i on bi mogao da bude prvi koji je na taj način osiguran, a da igra za reprezentaciju. Selektor je pričao sa njim i on je spreman da igra. Francuzi imaju pet košarkaša u toj situaciji, a samo je Batum voljan da igra kvalifikacije", rekao je Đilas.

Đilas je istakao da problem sa NBA ligom raste svakog dana.

"Oni Evropu tretiraju samo kao izvor igrača", poručio je Đilas i otkrio da se na Bordu FIBA u Dablinu pričalo o finansijama, o budućnosti ženske košarke, kao i činjenici da je prvenstvo Evrope za košarkašce 2017. dodeljeno Češkoj, a ne Srbiji, koja je šampion Evrope.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. do 9. jula u KOMBANK areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track