ĐILAS OPTIMISTA PRED KVALIFIKACIJE ZA OI: Srbija je najbolja od svih učesnika kvalifikacija
Foto: Dragana Udovičić

Praznik košarke u Beogradu

ĐILAS OPTIMISTA PRED KVALIFIKACIJE ZA OI: Srbija je najbolja od svih učesnika kvalifikacija

Košarka -
Srpski košarkaši igraće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ukoliko budu pobednici turnira koji će se održati u "Areni" od 4. do 10. jula.

Žrebom u Ženevi danas je određeno da rivali "orlova" u prvom delu turnira u Grupi A budu Angola i Portoriko, a zatim i neka od reprezentacija iz B grupe u kojoj su Češka, Japan i Letonija.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas je veliki optimista.

"Verujem da je Srbija najbolja ekipa među svih 18 timova u kvalifikacijama i da nije bilo toliko važno ko će nam biti protivnik. Ipak, sve zemlje učesnice su ozbiljni timovi i nikoga ne smemo unapred da otpišemo. Realno je da se u finalu sastanemo sa Češkom ili Portorikom i da budemo jedna od pet ili šest zemalja koje će na Olimpijskim igrama u Riju imati i mušku i žensku ekipu. U svakom slučaju, čeka nas veliki košarkaški praznik u Beogradu od 4. do 9. jula", rekao je Dragan Đilas.

Potpredsednik za takmičenja KSS i v.d. generalnog sekretara KSS Dejan Tomašević prisustvovao je žrebu u Ženevi."Situacija nam je donekle bila olakšana, jer nismo mogli da se nađemo u grupi sa Fransukom, Italijom i Grčkom, što je otvaralo velike šanse za dobar žreb. Šta reći, svesni smo naše snage, igramo kod kuće, u Beogradu, najkvalitetniji smo i sve zavisi samo od nas. Najvažnije je da momci završe sezonu bez povreda i što bolje se spreme za kvalifikacioni turnir, a na nama iz Saveza je da im obezbedimo najbolje uslove."

I to nije sve…

"Posebno me raduje što su maltene sve ekipe tražile da igraju pripremne mečeve sa nama, jer je i to potvrda kvaliteta naše reprezentacije, a za to su najzaslužniji selektor Đorđević i igrači. Osećao sam se veoma ponosno zbog toga… Želim i da još jednom izrazim veliku zahvalnost našim ljudima u FIBA Zoranu Radoviću i Predragu Bogosavljevu, koji su jako uticali da nam FIBA da organizaciju turnira. Normalno, veliko hvala i gospodinu Patriku Baumanu, koji ih je poslušao i predložio da Beograd bude domaćin. Uživao sam u „Kombank Areni“ na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, nadam se da će na kvalifikacionom turniru za OI biti još bolja atmosfera jer naši igrači to zaslužuju", poručuje Tomašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track