Divac: Stef Kari je ubadao i kao klinac!
Foto: Profimedia

Ubacio 51 poen u pobedi Golden Stejta

Divac: Stef Kari je ubadao i kao klinac!

Košarka -
Legendarni srpski košarkaš prisetio se vremena kada je njegov saigrač iz Šarlota Del Kari na trening doveo sinove, među njima i sadašnju zvezdu NBA lige

Plej Golden Stejta Stef Kari nastavlja da oduševljava ljubitelje košarke širom planete. Vašingtonu je preksinoć ubacio 51 poen (134:121), u prvom poluvremenu stigao je do 36, uz sedam trojki...- Krv nije voda - kaže legendarni Vlade Divac, koji je polovinom devedesetih u Šarlot Hornetsima igrao sa ocem superstara Voriorsa Delom Karijem. Često se dešavalo da u pauzi treninga, pa čak i na zagrevanju, na parket dvorane u Šaroltu istrče klinci Stef i Set, koje je Del često dovodio. Odmah bi uzeli loptu i onako mali i mršavi do iznemoglosti šutirali trojke.

Oduševljen... Vlade Divac
Oduševljen... Vlade Divac

Zna ga od malih nogu- Bio sam iznenađen jer su pogađali, a bilo mi je čudno da uopšte mogu da dobace do obruča. Izgleda da im je to u genima - prisetio se nekadašnjih dana Vlade Divac, sada generalni menadžer Sakramento Kingsa.U to vreme nije mogao ni da pretpostavi da će stariji Stef deceniju i po kasnije biti šampion NBA i spektakularni MVP. A još manje da će kao menadžer angažovati mlađeg brata, koji sada nastupa za Sakramento Kingse. Stariji je lider Golden Stejta, ekipe koju je doveo do šampionskog prstena, a ove sezone „Ratnici“ imaju veliku šansu da obore rekord Čikago Bulsa od 72 pobede i 10 poraza. Dostignuće Majkla Džordana i drugova „živi“ od 1996, a Golden Stejt trenutno ima skor 45-4.Mnogo bolji od braćeInteresantno je da se braća često nadmeću u šutiranju trojki, te da Set ne zaostaje za mnogo uspešnijim Stefom.- On je uvek bio malo viši, obožavamo da se nadmećemo. Mislim da smo pola-pola što se tiče pobeda. Najveća razlika je u tome što Stef ima užasno brz izbačaj i može da pogodi iz svake situacije. Na tome moram mnogo da radim - kaže Set Kari.

Srbi u NBAJOKIĆ DOBAR, BOBI I BJELICA NA KLUPISrpski košarkaši nisu se preterano istakli u noći između srede i četvrtka. Najbolji je ponovo bio Nikola Jokić, čiji Denver je poražen u Juti sa 85:81. Nikola je bio solidan sa osam poena, šest skokova i četiri asistencije za 29 minuta. Boban Marjanović i Nemanja Bjelica nisu igrali, San Antonio je savladao Nju Orleans (110:97), a Minesota Kliperse u Los Anđelesu (108:102)

STEF KARI - NBA šampion: 2015.- MVP: 2015. - Ol-star: 2014, 2015. - Najbolji procenat za tri poena: 2013, 2014. i 2015. - Najbolji procenat slobodnih bacanja: 2011. i 2015. - Najviše trojki u sezoni (2015): 285

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track