ĐORĐEVIĆ HRVATIMA: Što me terate, ja bih još pričao
Foto: Profimedia

Nasmejao Zagrepčane

ĐORĐEVIĆ HRVATIMA: Što me terate, ja bih još pričao

Košarka -
Trenera košarkaša Panatinaikosa i selektor Srbije Aleksandar Đorđević, je posle pobede u Zagrebu nad Cedevitom (78:60) u 6. kolu TOP 16 faze Evrolige, stigao i da se našali sa domaćim medijima

„Ovo je velika utakmica za nas. Posle poraza od Crvene zvezda kod kuće rekao sam da moramo da pobedimo neku utakmicu u gostima, a ovo je prva od njih. Ono što mi se nije svidelo kod moje ekipe je dosta izgubljenih lopti, praktično neiznuđenih grešaka. Što se ostalog tiče, igrali smo dobro na obe strane parketa“, rekao je trener Panatinaikosa Saša Đorđević po okončanju meča u kom je njegov Panatinaikos slavio protiv Cedevite s 78:60.

Panatinaikos je odlično čuvao Miru Bilana. Cedevitin centar je u prvoj četvrtini povezao nekoliko poena, ali je kasnije nestao. Veliki razlog tome bile su i lične greške, ali Đorđević je priznao da je njegovo zaustavljanje bio deo plana igre.„Prvi zadatak je bio da zaustavimo Bilana. Zbog toga imamo Kuzmića, a on je dobro reagovao. Trebalo nam je da odigramo dobru obrambenu utakmicu i to smo uradili. Kao tim smo igrali dobro u odbrani, čak je i Raduljica, koji nije sklon tome, bio dobar u tom delu igre“.

Hrvatske novinare je zanimalo da li je Đorđević menjao plan zbog činjenice da Babić nije igrao za domaćina.„Mi do kraja nismo znali da neće igrati, jer smo ga prepodne videli na terenu, a nismo zbog njega menjali plan. Priprema utakmice je išla u drugom smeru".Panatinaikos je od početka igrao u visokom ritmu. Utakmicu je prelomio u drugoj četvrtini, a u trećoj je prednost išla i na 30 razlike. Koliko je Đorđević bio u utakmici, pokazuje i činjenica da je zvao tajm-aut čim se Cedevita "približila" na 25 koševa zaostatka.„Ušli smo s koncetracijom u meč, uspeli smo da prenesemo na teren sve što smo pripremali. Ali, na ovakvim utakmicama, na gostujućem parketu, treba se pripaziti nekih šuterskih serija i zato sam zvao taj tajm-aut. Imali smo nekoliko loših, pasivnih napada i bio nam je potreban predah. Naša karakteristika ove sezone je da izgubimo nekoliko lopti, da napravimo grešake i to nisam želeo da dopustim“.

Đorđević je imao i samo reči hvale za Cedevitu.„Sve čestitke klubu jer su pokazali veliko znanje i hrabrost, pogotovo u utakmicama na strani. Odlično selektirana ekipa, tri stranca prave prednost, pogotovo Pulen i Vajt koji sigurno pomažu svim ovim mladim momcima. Mršić jako dobro vodi tim i to se vidi u igri i rezultatima“, istakao je dobro raspoloženi Đorđević koji je, nakon što nije bilo pitanja, novinarsku prostoriju napustio uz reči:

„Što me terate, ja bih još pričao“.Kurir sport / Germanijak.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track