Đorđević: Meč sa Česima najvažniji na Evrobasketu, ne zanima nas Jan Veseli
Foto: Fonet

Ne želi euforiju

Đorđević: Meč sa Česima najvažniji na Evrobasketu, ne zanima nas Jan Veseli

EP Košarka -
U ovim duelima nema favorita, pogotovo ne na ovom prvenstvu. Biće ovo izjednačeno četvrtfinale, istakao je selektor Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je predstojeća utakmica sa Češkom u četvrtfinalu najvažnija na Evropskom prvenstvu i dodao da očekuje izjednačen meč.

"Mislim da smo u dobrom psihofizičkom momentu. Momci su vedri i raspoloženi. Stalno spominjemo da je četvrtfinale najvažnije na šampionatu i jeste tako. Imamo protivnika za respekt, ali nemamo pravo da bilo šta drugo kažemo osim toga da je za poštovanje. Ne plašimo se i idemo na pobedu", rekao je Đorđević.

"Dosta iskustva imamo, znamo šta nas čeka... Nadam se da će to iskustvo preovladati na našu stranu. U ovim mečevima nema favorita, pogotovo ne na ovom prvenstvu. Biće ovo izjednačeno četvrtfinale", dodao je on.

Srbija će se sredu u Lilu od 18.30 u četvrtfinalu Evrobasketa sastati sa Češkom.

"Fizički su izuzetno snažna ekipa. Imaju Jana Veselog, Tomaša Satoranskog, koji su dominantni, mogli bi i u NBA da budu dominantni na svojim pozicijama. Dobro su organizovani... Ne treba da razmišljamo o njima, već o našoj igri i o tome kako da nametnemo naš ritam", rekao je Đorđević.

Jedan od najboljih igrača Češke na EP bio je Jan Veseli, bivši košarkaš Partizana.

"Ne razmišljamo o tome šta on zna... On je odličan momak i odličan igrač, ali ne treba pričati o jednom igraču. Oni imaju tim, to je njihov tim. Zato su gde su... Ovo četvrtfinale je sjajan rezultat za njih, a na nama je da ih zaustavimo da ne odu dalje", rekao je selektor Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track