DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Spremaju me za odstrel!
Foto: Saša Pavlić

Zvezda traži milionsku kaznu

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Spremaju me za odstrel!

Košarka -

Ovaj sistem je tako postavljen da svako ko mu se suprotstavi biva kriminalizovan. Smešno je da Zvezda traži odštetu za ono što sam izjavljivao, rekao je Dule

Košarkaški klubovi Crvena zvezda iz Beograda i Crvena zvezda iz Železnika tužili su bivšeg trenera Partizana Duška Vujoševića zbog povrede ugleda i smanjenja kreditne sposobnosti i zahtevaju da se Vujošević novčano kazni sa milion i 50.000 dinara!Crveno-beli, kako saznaje Kurir, takođe najavljuju da će, ako Vujošević bude kažnjen, podneti još jednu tužbu kako bi nadoknadili štetu koja im je, kako smatraju, naneta posle Vujoševićevih komentara na konferenciji za novinare. Juče je održano još jedno suđenje na kom je sudija koji vodi postupak odustao od privođenja trenera koji radi u Francuskoj.Bivši strateg Partizana je i dalje rezigniran činjenicom da je njegovo privođenje bilo opcija, kao i najavom odštete koju će tražiti klubovi koji su ga tužili.- Ovaj sistem je tako postavljen da svako ko mu se suprotstavi biva kriminalizovan i priprema se za odstrel. Zaista je smešno da Crvena zvezda traži odštetu za to što sam iznosio kako stoje stvari i davao određene konstatacije koje su bile tačne i koje ni u jednom trenutku nisu dokazane kao netačne. Samo sam konstatovao činjenicu da se, kada je u pitanju finansiranje Zvezde i Partizana, prema Partizanu vodi aparthejd politika i upozoravao sam na to - rekao je Vujošević.Podsetimo, on je na spornoj konferenciji za novinare izjavio:- Dovoljan je cirkus kako je nastala ova Zvezda. Sa sve UPPR i porezom koji im je priznat na samo 2,5 odsto, a prijavili su smešnu sumu novca. Po svim papirima, Crvena zvezda je privatni klub Nebojše Čovića i kako onda država može da daje pare njima. Kako nisu imali pomoć države kad im je prihvaćen stečaj. Treba da se menja zakon o stečaju jer je time „oživljen“ vampir.

Temperamentan... Vujošević često dolazio u konflikte
Temperamentan... Vujošević često dolazio u konflikte

Ipak bez privođenjaADVOKAT DRAŽIĆ: SUDIJA JE PRIHVATIO ODLAGANJEAdvokat Duška Vujoševića Ilija Dražić kaže da je sudija uvažio razloge zbog kojih njegov klijent nije u mogućnosti da sada prisustvuje suđenjima.- Suđenje je prošlo je bez trzavica. Sudija je ipak prihvatio obrazloženje da Vujošević može da dođe u navedenom terminu, a to je 20. jun. Tada će njegove obaveze u Limožu biti završene - rekao je Ilija Dražić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track