EKSKLUZIVNO KURIR NA URNEBESNOM SUĐENJU Vujošević: Čović je pećinski čovek
Foto: Dado Đilas

Proces bivšem treneru Partizana

EKSKLUZIVNO KURIR NA URNEBESNOM SUĐENJU Vujošević: Čović je pećinski čovek

Košarka -

On liči kao da je izašao iz neolita, rekao je u sudnici iskusni stručnjak o predsedniku crveno-belih

Nebojša Čović vs Duško Vujošević! Taman kad smo pomislili da je ovaj sukob zatvoren, otvorilo se novo poglavlje! Ovoga puta na sudu! Bivši trener bio je juče na suđenju po tužbi dve Crvene zvezde zbog rušenja ugleda kluba, kreditnog rejtinga i svega izrečenog na račun crveno-belih.Tokom 80 minuta ročišta strane se nisu složile ni oko čega! Razlika je bukvalno kao nebo i zemlja. Da ne kažemo crno i belo, pa prođemo kao što je prošao sudija ovog procesa, koji se svojski potrudio da izmiri zaraćene strane. Eh, bile su to Tantalove muke... Učesnici su Duško Vujošević s jedne, Davor Ristović s druge strane, sudija i advokati. Prenosimo vam najinteresantnije momente sa suđenja kroz dijalog.Sudija: Da li postoji mogućnost da dođe do pomirenja strana? Kasnijom presudom sigurno neće biti zadovoljne obe strane. Samo crno ili belo, ali pomirenje sve rešava.Duško Vujošević: Samo da ne bude crveno-belo.Advokat CZ: Nemojte crno, može ovo belo, to prihvatamo.Davor Ristović: Došlo je crveno-belo vreme.Sudija: Uf, dobro, dobro. Evo, biće crveno ili crno. Je l‘ sada bolje?

Predstavnici crveno-belih... Pavlović, Ristović i advokat
Predstavnici crveno-belih... Pavlović, Ristović i advokat

Davor Ristović: Mi smo spremni na mirno rešenje spora ako okrivljeni prizna sve šta je uradio i javno se izvini.Duško Vujošević: Ne razumem optužnicu, nemam šta da se izvinim.Advokat PAR: Sve tužbe i kontratužbe Nebojše Čovića i Duška Vujoševića su prema međusobnom sporazumu povučene. Onda se pojavljuje ovo što zaista nema smisla jer samo ima za cilj da se Vujošević izloži neprijatnosti.Duško Vujošević: Nisam znao za postojanje ove tužbe.Sudija: Da ste znali, da li biste pristali na povlačenje međusobnih tužbi i kontratužbi?Duško Vujošević: Naravno da ne bih.Advokat CZ: Predlažemo za svedoke Dragana Đilasa i Andreja Vučića.Advokat PAR: Smatramo da je nepotrebno i besmisleno da oni budu svedoci. Za dokazni materijal predlažemo tekst iz dnevnog lista Politika od 11. avgusta 2011. godine, koji odslikava stav javnosti.Advokat CZ: Koje javnosti? Tekst iz novina? To uopšte nije relevantan materijal za ovo suđenje.Sudija: Sada ću vas prekinuti! Prestanite više da upadate jedni drugima u reč.Advokat PAR: Oni menjaju imena, igraju sve lige. Kako im se hoće.Duško Vujošević: A otkad je to Nebojša Čović u Crvenoj zvezdi Telekom?Advokat CZ: Oduvek. Član je Predsedništva kluba.Duško Vujošević: Oduvek? Šta, od praistorije?Advokat CZ: Da, iz doba paleolita i neolita. Otkada je došao na Mali Kalemegdan, pre oko pet godina.Duško Vujošević: I liči kao da je izašao iz neolita (mlađe kameno doba, prim. aut.).Advokat CZ: Molim vas, pa šta je ovo? Evo, sad će to Kurir da objavi.Sudija: Tada zaista ne želim da mislim ni o kome od vas. Već da uživam na odmoru u Grčkoj.Potom je usledio pokušaj „organizovanja suđenja u Grčkoj“, pošto će još neke od strana biti tamo u to vreme. Nekako, našli su se skoro svi na terminu 1. avgust.

Dule ga opet proziva... Nebojša Čović
Dule ga opet proziva... Nebojša Čović

Vujošević posle suđenjaSREĆAN SAM ŠTO SE PARTIZAN NIJE PRIKLJUČIO OPTUŽBAMAPo završetku suđenja upitali smo Vujoševića za komentar optužnice i svega što se dešavalo u sudnici.- Ne razumem optužnicu. Na ovaj način svako može da bude optužen. Čini mi se da je ovo upotreba suda za mobing. Iza toga stoje FMP i Zvezda, a pominju se i neke druge funkcije i ljudi od uticaja, ali ja sam veoma zadovoljan što se i Partizan nije priključio optužbama - rekao je Duško Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track