EKSKLUZIVNO: MUP privodi Duška Vujoševića zbog Zvezde
Foto: Saša Pavlić

Bivši trener Partizana na udaru pravosudnih organa

EKSKLUZIVNO: MUP privodi Duška Vujoševića zbog Zvezde

Košarka -
Sudija koji vodi postupak po tužbi klubova s Malog Kalemegdana i iz Železnika naložio privođenje košarkaškog stručnjaka za naredno suđenje iako je on mesecima u Francuskoj

Policija je dobila nalog da 8. aprila privede bivšeg trenera Partizana Duška Vujoševića zbog tužbe dva kluba Crvene zvezde, saznaje Kurir.Naime, sudija koji vodi postupak po privatnoj krivičnoj tužbi dva kluba - onog s Malog Kalemegdana i onog iz Stjepana Supanca - insistira da se Vujošević privede iako se on već mesecima nalazi u Francuskoj. Privatne tužbe između Duška Vujoševića i Nebojše Čovića odavno su povučene, pa je izgledalo da je sukob donekle izglađen, ali je ostala tužba dva kluba, za koju Vujošević nije znao kad se dogovorio s Čovićem. To nam je potvrdio i njegov advokat Ilija Dražić.- Naša kancelarija je zastupala gospodina Vujoševića na tom ročištu za mirenje. Poznato je da je trener u Francuskoj i zato smo tražili odlaganje ročišta za jun, kad će se vratiti u Srbiju. Sudija to nije prihvatio i bili smo zaprepašćeni kad smo čuli da insistira da se Vujošević privede za naredno suđenje. Tražili smo njegovo izuzeće budući da se ne može odrediti privođenje ako se ne pristupi ročištu za mirenje. Ali ako ovako ostane, policija će zakucati na vrata Vujoševićevog stana 8. aprila u ranim jutarnjim satima i uznemiriti njegovu porodicu - rekao je Dražić i dodao:- Važno istaći da nema osnova za privođenje i da je to suprotno propisima. Ukoliko se osumnjičeni ne pojavi na ročištu za pomirenje, jedina posledica može biti zakazivanje glavnog pretresa, a nikako privođenje. Tako je u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.Trener Limoža Duško Vujošević je, kako navodi, razočaran postupkom pravosudnih organa.- Šta da vam kažem, očigledno da sudstvo služi za maltretiranje građana i mobing. Imao sam poverenja u pravosudne organe, a onda vam se desi nešto ovako. Nisam ja prebijao novinara, pa sad da me privode - rekao je Duško Vujošević za Kurir i potom objasnio:- Svi znaju kakav je sukob u pitanju. A i poznato je ko je u pravu. Kad me je Čović tužio, u konsultaciji s advokatom podneo sam protivtužbu. Kasnije je došlo do povlačenja tužbi između nas, ali je ostala tužba Crvene zvezda iz Železnika i Crvene zvezde iz Beograda, a za tu tužbu tada nisam znao. Ona je na istim osnovama kao i ona Čovićeva. Ja sam o Zvezdi iznosio stvari koje su bile aktuelne i za koje sam smatrao da javnost treba da ih zna. U tužbi sada pominju da sam srozavao ugled kluba i smanjio kreditnu sposobnost, a bili su u blokadi.

ŠTA JE DULE GOVORIO O ZVEZDIValjda je dovoljan cirkus kako je nastala ova Zvezda. Sa sve UPPR i porezom koji im je priznat na samo 2,5 odsto, a prijavili su smešnu sumu novca.Po svim papirima, Crvena zvezda je privatni klub Nebojše Čovića i kako onda država može da daje pare njima.Kako nisu imali pomoć države kad im je prihvaćen stečaj. Treba da se menja zakon o stečaju jer je time „oživljen“ vampir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track