EKSKLUZIVNO Ovo su navijači Partizana koji su napadnuti u Zagrebu: Tukli su nas jer smo Srbi
Foto: Saša Pavlić Kurir

Ispovest partizanovca iz Zagreba

EKSKLUZIVNO Ovo su navijači Partizana koji su napadnuti u Zagrebu: Tukli su nas jer smo Srbi

Košarka -

Da li ste vi Srbi, upitao me je jedan od hrvatskih huligana i onda je krenula tuča - opisuje za Kurir incident u Zagrebu jedan od simpatizera Partizana koji su napadnuti posle utakmice košarkaša crno-belih i Cedevite.

Grupi pristalica Partizana iz Nove Topole kraj Gradiške Bed blu bojsi su priredili sačekušu, iako ovi ni na koji način nisu provocirali domaćine za vreme, ali ni posle meča.

- Često idemo na utakmice u Beograd i Zagreb i nikad nismo imali problema. Sada smo došli na duel sa Cedevitom, malo smo zakasnili i seli smo na tribinu. Nismo provocirali, možda je neko po govoru shvatio odakle smo. Po završetku utakmice otišli smo u kafić koji je u sklopu dvorane. Sedeli smo mirno i pili piće, bilo je tu igrača i predstavnika Cedevite - kaže navijač Partizana M. M. (ime poznato redakciji).

On kaže da ništa nije mirisalo na incident:

- Odjednom su ušli neki momci u kapuljačama i sa šalovima oko glava. Bio sam okrenut leđima, jedan me dodirnuo i upitao: "Da li ste vi Srbi?" Video sam da ima gumenu zaštitu za zube i tad sam shvatio da će nas napasti. Došlo je do guranja po kafiću, kolega koji je bio s nama je u tom guranju zaradio posekotinu. Oni su imali i neke kamene kocke, ali srećom nikoga nisu pogodili.

Navijači Partizana uoči utakmice protiv Cedevite, Foto: Mondo.ba
Navijači Partizana uoči utakmice protiv Cedevite, Foto: Mondo.ba

Policija i obezbeđenje su brzo reagovali i smirili situaciju, a povređenom navijaču Partizana sanirana je povreda.

- Kasnije su nas odvezli u stanicu policije gde su uzeli uzorke sa krvavih majica i dali smo izjavu.

BONUS VIDEO:

Kurir Vesti 13.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track