EKSKLUZIVNO ZA KURIR Vujošević odgovorio Dodikovom sinu: Duže sam na kugli zemaljskoj od tog momka
Foto: Saša Pavlić

Slavni trener prozvan zbog Sarajeva

EKSKLUZIVNO ZA KURIR Vujošević odgovorio Dodikovom sinu: Duže sam na kugli zemaljskoj od tog momka

Košarka -

Ljubimac Grobara postaje omražen u Republici Srpskoj zbog pristanka da bude selektor Bosne i Hercegovine

Emotivno pismo novog selektora Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića, koje je uputio tamošnjim navijačima, izazvalo je reakciju sina predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.Igor Dodik, menadžer košarkaškog kluba Igokea, nije s oduševljenjem dočekao deo iz tog pisma u kome je bivši trener Partizana citirao reči pesnika Sinana Gudževića da „Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce tog srca je grad Sarajevo. Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najlepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji“, dodao je trener.

Igor Dodik, Duško Vujošević, Foto: Saša Pavlić
Igor Dodik, Duško Vujošević, Foto: Saša Pavlić

Dodik junior se oglasio na Tviteru, gde je pecnuo novog selektora košarkaša BiH.

- Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, „okrnjenom srcu državne zajednice BiH“ - napisao je Ivgor Dodik.Bez politikeKurir je juče kontaktirao s Vujoševićem, koji nije ostao dužan sinu predsednika Republike Srpske.

- Duže sam na ovoj kugli zemaljskoj od tog momka. Već sam u mom pismu rekao da na političke komentare i prozivanja neću da odgovaram. U Sarajevu ne predstavljam nikoga do sebe, dolazim u dobrim namerama da radim svoj posao. Da ima više ljudi s takvim namerama, mislim da bi nam bilo mnogo bolje. Valjda je svima stalo da se stvari normalizuju. Svuda idem čista obraza i ruku, a ako neko ne može, neka razmisli i upita se zašto je to tako.

Radost i nadaDuško Vujošević je u svom pismu od pre nekoliko dana dodao da reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzima s radošću.

- Nadam se da ću njenu košarku poboljšati tako što će se ekipa kvalifikovati za velika takmičenja. Radost i nada su dve stvari koje su presudno vodile moju odluku da se prihvatim selektorskog posla. Za taj posao imam i kvalifikacije i iskustva - napisao je on.

Političke razlikeDULE PODRŽAO JANKOVIĆA, DODIK UZ VUČIĆA!Podsećanja radi, Duško Vujošević je u nedavnoj kampanji za predsednika Srbije podržao kandidata Sašu Jankovića, a poznato je da je Milorad Dodik stao na stranu Aleksandra Vučića. Vujošević je tada rekao da mu je drago što je legendarni trener Dušan Ivković zauzeo stav i da „samo mrtve ribe plivaju niz maticu“.

NISKI UDARCI NA SVE STRANE Dule za Bosance:BiH na geografskoj karti ima oblik srca, a srce tog srca je grad Sarajevo, koji je po mnogo čemu bio jedan od najlepših gradova za ljudske susrete u JugoslavijiIgor Dodik na Tviteru: Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, „okrnjenom srcu državne zajednice BiH“Vujošević za Kurir: Duže sam na ovoj kugli zemaljskoj od tog momka. Svuda idem čista obraza i ruku, a ako neko ne može, neka razmisli i upita se zašto je to tako

Predrag Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

10 najčudnijih rituala svetskih sportista, među njima je čak troje Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track