EVROKUP MOŽDA REALNIJI: Evo kako Zvezda može do TOP 16 faze Evrolige
Foto: Saša Pavlić

Kalkulacije

EVROKUP MOŽDA REALNIJI: Evo kako Zvezda može do TOP 16 faze Evrolige

Košarka -
Poraz od Strazbura (78:75) u 6. kolu Evrolige, znatno je umanjio šanse košarkaša Crvene zvezde da se domognu TOP 16 faze.

Četiri kola pre kraja Zvezda ima skor od dve pobede i četiri poraza, koliko ima i Bajern, na četvrtom mestu koje vodi u TOP 16 je Real sa istim skorom, a zatim slede Strazbur 3-3, Himki 4-2 i Fenerbahče 5-1.

Zvezda do kraja ovog dela Evrolige ima utakmice sa Real Madridom i Himkijem kod kuće, zatim gostuje Fenerbahčeu, a nakon toga igra u Beogradu sa Bajernom. Kalkulacije po kojima će se šampion regiona i Srbije naću u narednoj fazi poslednje Evrolige u ovom formatu su sledeće.

Zvezda ostvari tri ili sve četiri pobede

Zvezda sa tri pobede sigurno prolazi u TOP 16. Dakle, konačan učinak od 5-5 bi bio dovoljan za četu trenera Radonjića.

Zvezda ostvari po 2 pobede i poraza

U ovoj varijanti pobede bi trebalo ostvariti protiv Reala i Bajerna. Postoje i opcije sa porazima Bajerna u mečevima koji slede, uz samo jednu pobedu Strazbura (u meču sa Bajernom).

Samo jedna pobeda Zvezde

U slučaju da Zvezda ima samo pobedu šanse da se Zvezda nađe u TOP 16 su veoma male. Uz pobedu protiv Reala i to sa velikom razlikom, Real i Bajern treba da izgube tri od poslednje četiri utakmice, kao i da crveno-beli ne izgube od Bajerna razlikom većim od 11 poena, koliko je iznosila pobeda u Minhenu (79:90).

Zvezda može da se plasira dalje i ako Strazbur izgubi sve mečeva do kraja, Bajern pobedi samo ekipu Strazbura, usled čega bi crveno-beli pobedom protiv Bajerna otišla dalje.

Na kraju napomena da će ekipe koje se ne plasiraju u narednu fazu Evrolige od januara igrati u Evrokupu. Sa obzirom na neizvesnost oko mesta ABA lige u budućoj Evroligi (11 mesta je zagarantovano, ostalih 5 će se naknadno deliti, a regionalnoj ligi navodno ptipada jedno garantovano mesto i jedno u kvalifikacijama (?!)), igranje Evrokupa, mogla bi biti druga šansa za Zvezdu, pošto osvajač tog nadmetanja direktno ide u Evroligu.

Raspored poslednja 4 kola 7. kolo

Himki - BajernFenerbahče - StrazburCrvena zvezda - Real

8. kolo

Real - FenerbahčeCrvena zvezda - HimkiStrazbur - Bajern

9. kolo

Bajern - RealStrazbur - HimkiFenerbahče - Crvena zvezda

10. kolo

Himki - FenerbahčeReal - StrazburCrvena zvezda - Bajern

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track