EVROLIGA: Gužva na vrhu tabele, Žalgiris i Bamberg i dalje u igri za TOP 8
Foto: Euroleague.net

Milutinov odličan u pobedi Olimpijakosa

EVROLIGA: Gužva na vrhu tabele, Žalgiris i Bamberg i dalje u igri za TOP 8

Košarka -

Košarkaši Olimpijakosa, Fenerbahčea, Žalgirisa, Bamberga i Armanija zabeležili su večeras pobede u utakmicama 21. kola Evrolige.

Olimpijakos je kao gost savladao Uniks pošto je već u prvoj četvrtini stekao ubedljivu prednost - 33:13, koju je kasnije samo održavao. U uvodnoj deonici crveno-beli su ubacili čak osam trojki. Gosti su igrali bez povređenog Vasilisa Spanulisa.

Erik Grin je bio najefiaksniji u Olimpijakosu sa 25 poena, Jorgos Printezis je ubacio 20, a dvocifreni učinak kod pobednika imali su još Nikola Milutinov (11 poena) i Kostas Papanikolau (10 poeba). Milutinov je bio najbolji skakač na utakmici sa sedam uhvaćenih lopti.U Uniksu su se istakli Kit Lengford (25), Antipov (19) i Parahuski (14).

Fenerbahče je u reprizi prošlosezonskog finala Evrolige u Istanbulu savladao prvaka Evrope, ekipu CSKA - 77:71.

Ovi rezultati učinili su da na vrhu tabele bude gužva.

Žalgiris je u Kaunasu nadigrao Barselonu - 89:85. Šampionu Litvanije ovo treći uzastopni trijumf, kojim je ostao u igri za mesto koje vodi u četvrtfinale. Lukas Lekavičijus i Edgaras Ulanovas su postigli po 17 poena za pobednički tim, Paulijus Jankunas dodao je 15, a Arturas Milaknis 14 poena. Bivši igrač Partizana Leo Vesterman je ubacio osam poena uz šest asistencija, a pogodio je ključna slobodna bacanja. Veteran Huan Karlos Navaro predvodio je Barselonu sa 17 poena, a po 12 su ubacili Tajris Rajs i Peteri Koponen.

Bamberg se mučio s Makabijem u prvom poluvremenu, ali je u nastavku slomio otpor "ponosa Izraela" 90:75. Janis Strelnijeks je 25 poena bio najbolji strelac Bamberga, a pratio ga je Darijus Miler sa 17 poena. Endru Gaudlok je postigao 22 poena za Makabi, a Di Džej Sili ubacio je 19 poena.

Armani je napravio veliki preokret protiv Darušafake. Gosti su u Milani imali i 25 poena prednosti, ali je domaćin uspeo da pobedi posle neizvesne završnice - 89:87.

Sutra se sastaju: Galatasaraj - Panatinaikos, Baskonija - Real Madrid i Crvena zvezda - Efes.

TABELA: Real Madrid 15-5, CSKA i Olimpijakos 15-6, Fenerbahče 14-7, Crvena zvezda i Baskonija 12-8, Panatinaikos 11-9, Darušafaka 10-11, Efes 9-11, Žalgiris 9-12, Bamberg i Barselona 8-13, Makabi, Uniks, Armani 7-14, Galatasaraj 6-14.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track