EVROPSKI ŠAMPION SE PROVUKAO: Juniorke bez sportske sreće u duelu sa Španijom
Foto: Fibaeurope

Prvenstvo Starog kontinenta

EVROPSKI ŠAMPION SE PROVUKAO: Juniorke bez sportske sreće u duelu sa Španijom

Košarka -

Reprezentacija Srbije, igračice rođene 1998. godine i mlađe, startovala je porazom na Evropskom prvenstrvu koje se održava u Šopronu (Mađarska).

Izabranice selektora Miloša Pavlovića izgubile su u okviru prvog kola grupe „C“ od šampiona Evrope selekcije Španije 65:76 (16:19, 9:24, 24:20, 16:13), ali su pružile sjajan otpor i bile na pragu velikog iznenađenja.

Srpske juniorke je skupo koštala druga četvrtina posle koje su imale čak 18 poena defcitita, ali su ipak uspele da u 37. minutu dođu do izjednačenja (64:64). U samom finišu kao da su se uplašile iznenadne pobede što je protivnik umeo da iskoristi i dođe do slavlja.

U duel sa braniocem titule srpske juniiorke ušle su veoma hrabro. Većim delom prve četvrtine bile su ravnopravan ako ne i bolji rival. Predvođene Teodorom Turudić srpske košarkašice su zahvaljujući Mini Đorđević imale kontrolu skoka, služio ih je šut, a Marija Stojiljković i Teodora Turudić pogodile su po trojku u veoma kratkom intervalu.

Međutim, u nastavku utakmice Špankinje su su preuzele inicijativu, nametnule željeni ritam i počele da povećavaju prednost. Naš mladi tim je u drugoj četvrtini imao velikih problema protiv agresivne odbrane rivala koji posle prvih 20 minuta susreta vodio sa 25:43.

Serijom 6:0 Srbija je otvorila drugo poluvreme i najavila borbu do samog kraja (31:43). Zonska odbrana počela je da daje željene rezultate. Razigrala se Ivana Katanić, tako je naš sastav izgledao kao na početku susreta. Na trudu i htenju izabranicama selektora Pavlovića nema se šta prigovoriti. Tokom treće deonice uspele su ponovo da budu ravnpravne sa selekcijom Španije, ali su tek minimalno smanjile zaostatak na isteku 30. minuta – 49:63.

Nije to pokolebalo srpske košarkašice koje su u 33. minutu posle odlične akcije Ivane Katanić prišle na 56:64. Situacija je bila još bolja kad je Đurđina Đokić pogodila trojku za 59:64. Nedugo zatim Katanić je realizovala kontru, a Turudić bila precizna posle čega je došlo do izjednačenja – 64:64 (37. minut). Na taj način krunisana je serija 15:1.

Strah od pobede kao da je okovao ruke našim devojkama koje su propustile brojne prilike. Do kraja susreta nisu poentirale iz igre, Španija je napravila seriju 12:1 i došla do pobede mnogo teže nego što je bilo ko očekivao.

SRBIJA: Katanić 16, Naumčev 3, Đokić 3, Stojanović 4, Stojiljković 7, Turudić 16, Jelić 2, Ilić, Vučković 4, Vujisić, Đorđević 6, Bojović 4.

ŠPANIJA: Alonso 7, Erunčetamurgulj 8, M. Gonzales, P. Gonzales 8, Munariz 6, Hernandez 7, Ginzo 12, Kaseras 11, Vandrel 5, Sole, Iparagire 12, Dialo.

U okviru drugog kola grupe „C“ reprezentacija Srbije se u nedelju od 19:45 časova sastaje sa selekcijom Litvanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track