FIBA: Ima da izbacimo reprezentaciju Srbije!
Foto: Profimedia

Dramatično upozorenje stiglo u Košarkaški savez

FIBA: Ima da izbacimo reprezentaciju Srbije!

Košarka -
ISPALA Regionalni savezi su na udaru jer su tražili od FIBA da organizuje novo takmičenje, a pritom za to nisu imali podršku klubova

Nastavlja se košarkaški cirkus, u kojem se ne zna više ko pije a ko plaća. Mada, Srbija nije daleko od toga da na kraju plati ceo ceh. U FIBA su se naljutili na KSS, ali i na ostale saveze iz regiona, koji su evropsku košarkašku federaciju iskoristili kao paravan u borbi protiv ABA lige!Naime, nacionale federacije zatražile su od FIBA pomoć pri organizaciji novog regionalnog takmičenja, a da pritom nisu imale nikavu podršku klubova za to, koji su se složili da igraju i dalje ABA ligu (izuzimajući Crvenu zvezdu).Bauman zapretio - Stavovi vaših klubova suprotni su od stavova koje zastupaju savezi. Niste priznali ABA ligu, niti odobrili klubovima da igraju sledeće sezone u tom takmičenju, niti preduzeli bilo kakve akcije po tom pitanju - stoji u pismu Patrika Baumana, generalnog sekretara FIBA, upućenog na adrese regionalnih saveza.Zaključak je u pratećem tonu.- Podneo sam zahtev FIBA Evrope i Odseku za takmičenje FIBA da provere sve alternative u vezi sa mogućim neučestvovanjem reprezentacija na takmičenjima koje organizuje FIBA - zaključio je Bauman u pismu u koje je Kurir imao uvid.U Košarkaškom savezu Srbije žele da što pre nađu rešenje za potencijalno veliki problem.- Pismo je krajnje upozorenje da klubovi shvate ozbiljnost situacije u kojoj se svi nalazimo - rečeno je Kuriru u KSS.Nema paraDalje učešće Lisca, Lorbeka i ostalih fizičkih lica u upravljačkoj strukturi ABA lige neprihvatljivo je za srpski savez.- Ti ljudi se busaju u grudi da štite interese ABA lige, a oni gledaju samo svoj. Hoćemo da fizička lica izađu iz upravljačke strukture i FIBA protiv toga nema ništa. Klubovi plaćaju igrače, dvorane i brojne ostale obaveze, a profit ide fizičkim licima, koja samo viču da nema para - zaključuju u našem savezu i dodaju da će u ponedeljak biti sastanak s klubovima sa ciljem da se dođe do zajedničkog stava. Za sada Zvezda ne podržava ABA ligu u ovom formatu. Sa druge strane, ovakvo regionalno takmičenje ima podršku preostalih srpskih klubova, ali nije isključeno da dođe do promene stava.

Večeras u ŠumicamaPODRŽITE SRPSKE KOŠARKAŠICEŽenska reprezentacija Srbije danas ima proveru pred odlazak na Evropsko prvenstvo, koje se od 11. do 28. juna održava u Mađarskoj i Rumuniji. Izabranice Marine Maljković dočekuju selekciju Kine večeras od 20 časova u Šumicama. Ulaz je besplatan, pa svi ljubitelji košarke imaju priliku da dođu i podrže naše sjajne devojke na veliko takmičenje, gde očekujemo da nas ponovo obraduju visokim plasmanom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track