(FOTO) KSS VIŠAK PRTLJAGA PLATIO 190.000 DINARA: Slažemo se sa državom, ali ne i sa Er Srbijom
Foto: Profimedia

Novo saopštenje nacionalnog saveza

(FOTO) KSS VIŠAK PRTLJAGA PLATIO 190.000 DINARA: Slažemo se sa državom, ali ne i sa Er Srbijom

Košarka -
KSS je u sredu najoštrije osudio odluku nacionalnog avio prevoznika da ne odobri zahtev da se državna reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina

BEOGRAD - Košarkaški savez Srbije (KSS) saopštio je danas da stav prema avio kompaniji Er Srbija ne znači i njihov odnos prema državi. KSS je u sredu najoštrije osudio odluku nacionalnog avio prevoznika da ne odobri zahtev da se državna reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina. "Svako ima pravo da se sa takvim stavom složi ili ne složi. Ali niko nema pravo da naše neslaganje sa poslovnom politikom avio kompanije i njihovim odnosom prema košarkaškoj reprezentaciji politizuje i koristi za kritiku odnosa države Srbije prema KSS-u. Više puta smo kroz izjave predsednika Saveza jasno saopštili da smo izuzetno zahvalni Vladi, Ministarstvu omladine i sporta i premijeru lično na podršci koju smo dobili i prošle i ove godine", navodi se u saopštenju KSS. Iz KSS podsećaju da su maksimalne uslove za reprezentativne selekcije uspeli da obezbede upravo zahvaljujući sponzorima i odnosom države prema sportu.

"Iz tih uslova dolaze i medalje. Sa medaljama idu i nagrade koje opet obezbeduje Vlada Srbije. Bilo bi zaista neprimereno da na takav odnos držžave prema nama imamo bilo kakve primedbe i molimo da se našše neslaganje sa poslovnom odlukom avio kompanije ne povezuje i ne poistovećuje sa odnosom držžave Srbije prema nama". Košarkaška reprezentacija Srbije doputovla je danas u Berlin redovnom linijom Er Srbije sa plaćenim kartama i viškom prtljaga za koji račun iznosi 190.733 dinara.

Srpski košarkaši će na prvenstvu Evrope igrati u grupi B zajedno sa Španijom, Nemačkom, Turskom, Italijom i Islandom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track