(FOTO) MEDALJE SA ZVEZDOM DRAŽE OD TITULE MIS AUSTRALIJE: Prelepa Srpkinja osvaja 7. kontinent!
Foto: Privatna Arhiva

Upoznajte Jelenu Todorović

(FOTO) MEDALJE SA ZVEZDOM DRAŽE OD TITULE MIS AUSTRALIJE: Prelepa Srpkinja osvaja 7. kontinent!

Košarka -

Jelena Todorović, 22-godišnja Beograđanka i bivša košarkašica Crvene zvezde, ozbiljan je kandidat za titulu Mis Australije.

Ova harizmatična Srpkinja živi i radi u Adelaideu, glavnom gradu države Južna Australija, ali koristi svaku priliku da na najbolji mogući način predstavi zemlju u kojoj je rođena.

Jelena je rođena u Beogradu, međutim, kada je počelo bombardovanje njena porodica odlučila da se preseli u Australiju.

"Rođena sam u Srbiji i u Australiju sam došla kada sam imala sedam godina kao izbeglica. Tu sam živela sve do pocetka srednje škole, kada sam se sa porodicom vratila u Beograd."

Ljubav prema košarci se rodila u dalekoj Australiji.

"Sećam se da sam se u košarku zaljubila kada je Srbija osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine. Ženska košarka je u Australiji veoma popularan sport. Devojčice se kao po pravilu opredeljuju za ovaj sport, pa sam na nagovor majke i ja počela da treniram."

Jelena istiće da u Srbiji ženska košarka nije toliko popularna, ali se nada da će se to promeniti.

"Nadam se da će ogroman uspeh naših košarkašica na Evropskom prvenstvu inspirisati mnoge devojčice da počnu da treniraju, jer košarka nikako nije samo muški sport".

Ova prelepa Srpkinja je vatrena navijačica Crvene zvezde, za koju je i nastupala dok je živela u Beogradu.

"San mi je bio da da igram za svoj omiljeni klub. Taj san se ostvario kada smo se vratili u Srbiju 2009. godine gde sam počela da igram za Crvenu zvezdu. To je definitivno bio najlepši period u životu. Putovanja sa ekipom, druženje, osvajanje medalja, treniranje na Malom Kalemegdanu - mom omiljenom mestu na svetu. Igranje za klub koji najviše volim, nema ništa lepše od toga, pa cak i da osvojim titulu Mis Australije".

Jelena je završila gimnaziju u Beogradu i upisala fakultet, ali je ubrzo rešila da se vrati u Australiju.

"Ovde sam nastavila studije i radim kao menadžer poznatog italijanskog restorana. Australija je moja usvojena zemlja i mnogo je volim, pružila mi je prilike koje nisam mogla dobiti na drugom mestu, moj prelepi drugi dom".

Ova atraktivna 23-godišnjakinja je kandidat za Mis Australije.

"Ove godine sam izabrana za jednu od kandidatkinja za 'Miss World Australia' i ponosna sam što cu predstavljati Australiju ali i Srbiju u najlepšem svetlu. Iako predstavljam Australiju, trudim se da svi znaju odakle sam."

Jelena je pokazala da ima veliko srce, u Australiji se bavi humanitarnim radom i promoviše Srbiju na najbolji mogući način.

"Jako sam strastvena kada su u pitanju žene i deca, želim da uz pomoć naše velike srpske zajednice u Australiji pomognem dobrotvornim organizacijama i prikupim novac za bolesnu i ugroženu decu, naročito na Kosovu i Metohiji. Velika pomoć potrebna je i svima koji se bave sprečavanjem nasilja u porodici, jer je, nažalost, u Srbiji to i dalje veliki problem, za razliku od Australije gde žene i deca imaju maksimalna pravi i zaštitu od svoje države".

Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Todorovićeva ističe da ništa ne bi postigla da nije imala veliku podršku porodice.

"Najveća podrška u životu mi je majka. Naučila me je da je u životu najbitnije biti dobar čovek i to je nešto čemu težim svaki dan".

Jelena ima i petoro braće širom sveta i ponosno ističe da je mladi Borislav povukao na sestru.

"Borislav igra za Zvezdu i biće strašan košarkaš za koju godinu, jer ga je sestra sve naucila", rekla je uz osmeh Jelena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track