GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Partizan je kriv ako FMP ode u Evrokup!
Foto: Saša Pavlić

Otvoreno o novonastaloj situaciji u srpskoj košarci

GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Partizan je kriv ako FMP ode u Evrokup!

Košarka -

Odluka FMP da se prijavi za učešće u Evrokupu i da na taj način "prevesla" Partizan iznenadila je i legendu crno-belih košarkaša Gorana Grbovića.

Popularni Grba kaže da su crno-beli pogrešili što nisu istrajali u nameri da igraju Evrokup jer im mesto u drugom po jačini takmičenju u Evropi pripada pre nego klubu iz Železnika.- Potpuno kontradiktorna situacija. Činjenica je da je Partizan pretnjom izbačen iz Evrokupa, a potez FMP je sada došao kao grom iz vedrog neba. Predsednik KSS je u ostavci, a ne zna se ko će ga naslediti i ko bi trebalo da se oglasi. Pa sad bi trebalo da zaprete istim onim pamfletom. Nema razlike, zar ne? Da li je u pitanju gaf FMP ili nešto drugo, na koju su se foru prijavili kad je bilo prećeno Partizanu? Isto tako će biti prećeno i FMP i savezu - rekao je Grbović i nastavio:- Ne znam kakva će biti reakcija KSS. Cela priča je privatna, očigledno da se od ostavke Đilasa dešava nešto čudno. U tom praznom hodu do izbora novog rukovodstva kuće košarke FMP pokušava da se domogne Evrokupa, što je njihovo pravo. Da se razumemo, ja sam za to da što više klubova iz Srbije učestvuje u kvalitetnim takmičenjima. Ali po nekoj hijerarhiji, Partizan ima prednost.Grbović smatra da je klub iz Humske pogrešio što je, kako kaže, "podvio rep" pod pritiskom Saveza. - Lično smatram da nije trebalo da odustaju od Evrokupa do poslednjeg dana. A ne - da tek tako najpre paušalno izjavljuju neke stvari, pa ih ovi iz FIBA opauče, Savez zapreti, a Partizan podvuče rep. Klub je prevelik da bi sebi to dozvolio.

Tomašević: Odluke KSS su poznateŠta misli o eventualnom učešću FMP u Evrokupu, Košarkaški savez Srbije pokazao je na svom zvaničnom sajtu, gde je ponovio dopis FIBA i odluke Upravnog odbora iz aprila. A iz njih jasno proizlazi da će svaki klub član KSS koji učestvuje u Evrokupu biti suspendovan.- Nema potrebe da se bavimo spekulacijama. Stav Saveza i odluke Upravnog odbora dobro su poznate i odnose se na sve klubove - rekao je Kuriru generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track