GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Peković ne sme ni da pogleda Duleta Vujoševića
Foto: Saša Pavlić, Fonet

Bivši košarkaš o sukobu u Partizanu

GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Peković ne sme ni da pogleda Duleta Vujoševića

Košarka -

Nikola, od kog je Vujošević napravio igrača, eliminisao ga je iz kluba na iritantan način, i to preko trećeg čoveka, jasan je legendarni košarkaš

Izjava Duška Vujošević da mu je Nikola Peković, od kog je napravio igrača, zabio nož u leđa izazvala je brojne reakcije.U razgovoru s Goranom Grbovićem, legendom crno-belih, zatražili smo njegovo viđenje sukoba nekadašnjeg trenera i aktuelnog predsednika Partizana.

- Način na koji je Dule otišao za mene je dosta iritantan. Nije to smelo tako da se dogodi, da mu preko trećeg lica saopštavaju da više nije trener. Vujošević je mnogo ostavio Partizanu, ono što mu se desilo nije zaslužio. Najveća greška im je što nisu imali hrabrosti to da mu kažu - počeo je priču Grbović.Dodatnu dimenziju svemu daje podatak da je Vujošević najzaslužniji za Pekovićevu veliku karijeru.Ozbiljan sukob interesa- On koga je napravio igračem eliminisao ga je na način da mu to bude saopšteno preko zajedničkog menadžera Miška Ražnatovića. Da ne govorimo o tome što je tu reč o ozbiljnom sukobu interesa.Sve je moglo da se reši normalnim razgovorom.- Upravo tako. Sednu i to reše u četiri oka. Dobro, tu bi sigurno Dule ušao i u polemiku, imao šta da kaže, ali tako je to trebalo da se uradi. Sam otkaz nije sporan, to je profesionalizam i treneri moraju da budu spremni na to. Uzimajući sve u obzir, ovo i jeste na neki način, figurativno rečeno, zabadanje noža u leđa.Stvari u Partizanu ne kreću se u dobrom smeru, i to najviše boli ljude koji vole crno-bele boje.Prebijanje duga- Sad prebijaju taj dug, valjda je reč o 500.000 evra. Kroz Partizan je prošlo mnogo trenera i predsednika, ali niko nije otišao na način kao Danilović i Vujošević. Ako se nastavi sa ovakvim donošenjem odluka na pamet, dolaziće stalno novi ljudi... Nikad se nije pojavio neko da kaže „Ovo je moja odluka“. Sve saopštenja, odluke upravnog odbora, bez lične odgovornosti. Stvari su ozbiljno narušene i, što je najgore, ne vidi se novi put - zaključio je Grbović.

U velikom problemuEPSKA GODINA ZA PARTIZANPartizan se nalazi u izuzetno teškoj situaciji nakon zahteva FIBA da KSS suspenduje crno-bele.- Nije toliki problem što će Partizan izopštiti iz domaćeg prvenstva koje je ionako devastirano i u njemu nema nikakvog napretka, ključna stvar je zabrana licenciranja igrača! To će biti izuzetno teška odluka za Savez, koju će on morati da donese... Da im se ne bi desilo im kažu: „Suspendovani ste, ne idete u Rio.“ Rekao bih da će ovo da bude istorijska, epska godina za klub. Ovo nije obična pretnja ili neka napomena, već izuzetno ozbiljna stvar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track