HAOS U SRPSKOJ KOŠARCI: Sin vlasnika Beovuka pretio ubistvom kontroloru suđenja
Foto: PS

Čeka se rasplet

HAOS U SRPSKOJ KOŠARCI: Sin vlasnika Beovuka pretio ubistvom kontroloru suđenja

Košarka -
Direktor KLS Leon Deleon kaže da je Branko Jovanović u krivičnoj i prijavi Ligi naveo da mu je prećeno smrću, a vlasnik Beovuka Milan Lakić poručuje da će zbog hajke na porodicu sve predati redovnom sudu

Sportska javnost uzburkana je poslednjih dana, nakon priče da je na utakmici drugog kola Košarkaške lige Srbije Beovuk - Konstantin (75:86), kontroloru suđenja Branku Jovanoviću prećeno smrću, od strane Srđana Lakića, sina vlasnika Beovuka i poznatog trenera Milana.

Dan pre nego što Predsedništvo KLS treba da odluči o prijavi koju je podneo Branko Jovanović, koji je na utakmici imao status složbenog lica, direktor nacionalnog takmičenja Leon Deleon za Kurir kaže:

"Krivična prijava u MUP-u postoji, kao što postoji i prijava koju je nama kao kancelariji Lige podneo Branko Jovanović. U njoj se ne pominju Lakići, kako to prenose pojedini mediji, već Srđan Lakić, a stoji i da je Jovanoviću prećeno ubistvom. Sada ne mogu da kažem, kakva će biti odluka, čini mi se da nisam trebao ni da se uplićem u medijsku raspravu o ovom događaju", rekao je Deleon.

Branko Jovanović o incidentu u kom je navodno fizički napadnut od strane Srđana Lakića ne želi da priča.

"Ja ću se solidarisati sa kolegama arbitrima i neću davati nikakve izjave za medije", rekao je kratko Jovanović.

Kurir je iz izvora bliskih istrazi o ovom događaju saznao da je danas održano saslušanje svih strana. Prema našim saznanjima svedoci, koji su bili na utakmici su potpisima potvrdili da sukoba nije bilo i da se Srđan Lakić verbalno obratio Jovanoviću, koji je posle kraće i neprijatne prepirke sam napustio tribine dvorane SC Vizura u Zemunu.

Gledalac, koji je bio na meču kaže da je Lakić sedeo u prvom, a Jovanović u trećem redu tribina i da je sin Milana Lakića u jednom momentu viknuo: "Aut sudija"! Jovanović se tada rekao Lakiću da sedne, jer "ne može da gleda utakmicu", posle čega je počeo verbalni sukob od nekoliko minuta.

Milan Lakić, otac Srđanov, trener i vlasnik Beovuka za Kurir je rekao:

"Srđan Lakić je moj sin, ali sa Beovukom nema nikakve veze. Za medije ništa više ne mogu da kažem, osim da poručim svim akterima hajke na moju porodicu i klub, da će biti tuženi redovnom Sudu, na kom ću dokazati da je čitav slučaj montiran".

Na kraju Kuriru je potvrđeno da je posle duela čiji su arbitri bili Saša Maričić, Vladimir Vesković i Ivan Stefanović, a delegat Dragan Minić, u zvaničnom izveštaju konstatovano da je sve proteklo bez problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track