HIDAJET TURKOGLU ZA KURIR: Postao sam Erdoganova desna ruka!
Foto: Profimedia

Uplovio u političke vode

HIDAJET TURKOGLU ZA KURIR: Postao sam Erdoganova desna ruka!

Košarka -

Legendarni košarkaš danas radi kao savetnik predsednika Turske, a putem Kurira uputio je saučešće porodici ubijenog zvezdaša u Istanbulu Marka Ivkovića

Brat Hido, kako Srbi od milošte zovu legendu turske košarke Hidajeta Turkoglua, danas je savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.Posle pokušaja državnog udara i nekoliko terorističkih napada Hido je odigrao ključnu ulogu da Istanbul zadrži domaćinstvo fajnal-fora Evrolige za predstojeću sezonu.- Nije bilo lako. Bilo je sreće da imamo velikog vođu, predsednika Erdogana, koji podržava sport. Prošli smo teška vremena, mnogo ljudi je stradalo. Sada je, srećom, mirnije, pokazali smo da smo sposobni da organizujemo velike događaje, za koje zaista imamo veliku Erdoganovu podršku. Naravno, veliko hvala Đordiju Bertomeuu, koji je verovao u nas - počinje Hido razgovor za Kurir, uz neizbežnu podršku turskim timovima, kojih će ove godine u Evroligi biti čak četiri.Gostovanje Zvezde- Želim svu sreću turskim timovima, voleli bismo sve na fajnal-foru i, naravno, da na kraju dobijemo šampiona.Osim organizacije završnog turnira, pred Istanbulom je još jedan veliki izazov, gostovanje Crvene zvezde, čiji je navijač Marko Ivković ubijen uoči meča s Galatasarajem.- Uvek je tužno kad u sportu izgubite nekog ili se neko povredi. To je, nažalost, deo teških vremena u kojima živimo. Izražavam saučešće njegovoj porodici i nadam se da se takve stvari više neće ponavljati, jer nanose nepopravljivu štetu svima.

Politički mentor... Erdogan i Hidajet
Politički mentor... Erdogan i Hidajet

Prati „orlove“Konačno, nije propustio priliku da čestita srpskoj reprezentaciji na uspehu u Riju, kao i svom bivšem saigraču, predsedniku OKS Vladu Divcu.- On je sjajan tip, proveli smo mnogo vremena zajedno. Mnogo me je podržavao i pomogao mi u karijeri. Srbija ima sjajnog trenera i tim i biće zabavno ugostiti vas iduće godine u Turskoj na Svetskom prvenstvu.

Čvrsto partnerstvo Evrolige i „Turkiš erlajnsa“ILKER AJDŽI: PONOSNI SMOFajnal-for Evrolige biće održan u Istanbulu od 19. do 21. maja 2017, zahvaljujući čvrstom partnerstvu između Evrolige i „Turkiš erlajnsa“, koji je glavni sponzor ovog takmičenja od 2010. i koji će to biti i u naredne četiri godine.- Partnerstvo sa Evroligom nam je veoma važno jer nam godinama omogućuje da budemo deo ovog velikog sporta. Ove godine smo posebno ponosni jer će se fajnal-for održati u našem gradu i globalnom centru, Istanbulu - rekao je gospodin Ilker Ajdži, predsednik upravnog i izvršnog odbora „Turkiš erlajnsa“.

Pozdrav za KurirZDRAVO SVIMA, BRATE!Na kraju razgovora zamolili smo Turkoglua da na srpskom pozdravi sve naše sugrađane, posebno čitaoce Kurira.- Zdravo svima, ono znaš. Biće srećno svima, puno sreće i hvala na podršci. Vidimo se, brate - uz osmeh je poručio Hido.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track