HRVATI RUŠE ABA LIGU: Čelnici HKS poslali pismo FIBA, klubovi hoće u Ligu šampiona
Foto: Saša Pavlić

Novi zaplet

HRVATI RUŠE ABA LIGU: Čelnici HKS poslali pismo FIBA, klubovi hoće u Ligu šampiona

Košarka -
Hrvatski košarkaški klubovi su izabrali da igraju takmičenje pod okriljem FIBA odnosno Ligu šampiona.

Čelnici hrvatskog saveza s u poslali dopis u FIBA u kome pristaju da pobednik tamošnjeg šampionata ide direktno u Ligu šampiona, a drugoplasirani u kvalifikacije.

U istom pismu se navodi da je to dobro za jačanje hrvatske košarke, a isto tako Hrvati su za to da pobednik ABA lige ide u Ligu šampiona.

Ovim je i više nego jasno ko ruši regionalnu ligu i šta je interes Hrvata, koji su izabrali FIBA pre Evrolige.

Istovremeno, svi savezi regiona poslali su dopis predsedniku regionalnog takmičenja Draganu Bokanu u kome traže da se ABA liga u što kraćem roku izjasni da li prihvata ponudu FIBA za učešće u Ligi šampiona ili se u potpunosti okreće Evroligi.

"Kao što ste upoznati 21. marta je promocija osnivanja FIBA lige šampiona u Parizu. Od FIBA smo dobili rok da se izjasnimo do 18. marta, jer je 19. marta sastanak FIBA Borda koji će definisati listu učesnika. To znači da ako se klubovi osnivači ABA lige do tog roka ne izjasne neće imati mogućnost da igraju u ovom takmičenju", navedeno je u dopisu koji je potpisao predsednik KSS Dragan Đilas.

"U skladi sa navedenim, od vas zahtevamo, da u što kraćem roku, a ne kasnije od 18. marta, održite sednicu Skupštine ABA lige i donesete odluku da li se prihvata ponuda FIBA ili će se ABA ligi u potpunosti okrenuti Evroligi, odnosno Evrokupu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track