IVKOVIĆ O ZVEZDI: Izgledaju jako dobro, svaki poen je bitan
Foto: Fonet

Trener Efesa oprezan pred duel u Vršcu

IVKOVIĆ O ZVEZDI: Izgledaju jako dobro, svaki poen je bitan

Košarka -
Košarkaši Efes Pilsena stigli su u Beograd i odmah se zaputili u Vršac, gde ih u petak od 20 časova čeka meč osmog kola TOP 16 faze Evrolige, protiv Crvene zvezde, a trener turskog tima Dušan Ivković je po dolasku u Srbiju rekao:

"Što se tiče utakmice sa Zvezdom, u Top 16 fazi sad imamo značajnu utakmicu za oba tima. Ako gledamo generalno ovaj raspored, sad imamo četiri utakmice kod kuće, samo tri u gostima, a ovo je jedno od teških gostovanja", rekao je Ivković i nastavio:

"Meč ima veliki značaj za oba tima, a Zvezda generalno izgleda jako dobro i za mene veoma stabilno, ne osvrćući se na Kup i na sve šta se tu dešavalo", rekao je Ivković na aerodromu.

Upitan o psihološkom pritisku pred meč trener Efesa je rekao da

"Negde ako postoji psihološki imperativ, onda je tu malo šansa na našoj strani", konstatovao je Ivković.

Ivković predviđa neizvesnu borbu za plasman do poslednjeg kola Top 16 runde.

"U našoj i drugoj grupi mislim da će možda od trećeg do petog, a možda i do šestog mesta odlučivati međusobna koš razlika i svaki poen će biti jako bitan - ne samo na sutrašnjoj, već i na svim narednim mečevima", dodao je Ivković.

Kao što je i bilo najavljeno, odlični plejmejker Efesa Džejson Grejndžer nije doputovao u Beograd sa ostatkom ekipe.

"Mi smo iznenada ostali bez Grejndžera, našeg drugog plejmejkera, koji je nama jako bitan igrač. To se dogodilo na brzinu, tu informaciju smo dobili u utorak, kada je već prošao rok da dovedemo igrača na nekoliko meseci, pa smo ostali bez velikog prostora da reagujemo. Zato smo potpisali Džonsona, koji je bio član našeg drugog tima i koji je igrao tursku ligu. Eto, to su novosti kada je naš sastav u pitanju".

Ivković je ponovo u Srbiji, ali ne i u svom rodnom gradu. Govorio je i o atmosferi, koja se očekuje u dvorani.

"Sad idemo pravo u Vršac. Radovao sam se gostovanju srpskom timu, odlasku u Beograd, a eto igraćemo u Vršcu... Ambijent je sigurno bitna stvar. Mi nemamo fudbalski klub, pa stoga ni toliko navijača, ali Efes ima sjajno selektirane i školovane navijače. Čeka nas dobra atmosfera, a poznato je kako Zvezda ima dobre navijače", podvukao je Ivković, pre polaska za Vršac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track