IZMEĐU DVA SUĐENJA ZA UBISTO U BEOGRADU: Kimani Frend pojačao Jagodinu

Vraća se pod koševe

IZMEĐU DVA SUĐENJA ZA UBISTO U BEOGRADU: Kimani Frend pojačao Jagodinu

Košarka -
Košarkaš sa Jamajke Kimani Frend, potpisao je ugovor sa Jagodinom i do kraja sezone nestupaće za tim, koji igra Košarkašku ligu Srbije, i posle osam kola sa samo jednom pobedom zauzima poslednje mesto na tabeli.

Kimaniju je bavljenje košarkom dozvoljeno, pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo 8. juna presudu košarkašu sa Jamajke, osuđenom na tri godine zatvora jer u centru Beograda pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila Nevena Dragutinović.

Sud je odbacio presudu zbog povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, pa je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, koje je počelo u novembru.

Ukinutom presudom košarkašu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom od dve godine.

Frend je osuđen zbog teškog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a u presudi se navodi da je 2. novembra 2012. vozio škodu fabiju brzinom od najmanje 55 kilometara na čas sa 1,31 promila alkohola u krvi.

Vozilom je došao do raskrsnice, ali se nije zaustavio pošto se svetlo na semeforu promenilo, već je nastavio kretanje.Prilikom izlaska iz raskrsnice, prilazeći pešačkom prelazu, Kimani nije prilagodio brzinu vozila, niti je obratio pažnju na pešaka, Nevenu Dragutinović, koja je pre toga izašla iz taksija i krenula da prelazi ulicu. Naleteo je na nju svojim vozilom, ali je odmah posle nesreće i uhapšen.

Frend je nastupao već u Srbiji u sezoni 2003/2004. kada je sa ekipom FMP Železnika osvojio regionalnu ligu i stigao do polufinala ULEB kupa.

Frend, koji je i reprezentativac Jamajke, nastupao je i na Kipru, Ukrajini, Kolumbiji, Venecueli, Nemačkoj, Iranu, Južnoj Koreji, Kataru, a prošlu sezonu okončao je u Fuenlabradi. Mesec dana pre nesreće, igrao je za Metalac, a dva dana pre nesreće rastao se sa Valjevcima i u Beogradu čekao let za Španiju kako bi se priključio Valjdolidu.

Inače, Jagodina je dovela i bivšeg mladog reprezentativca naše zemlje Stefana Popovskog-Turanjanina, koji je ranije igrao za FMP, Ostende i MZT, a sada se posle dvostruke povrede vraća košarci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track