JOKIĆ PRIČAO AMERIKANCIMA O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Oduševiće vas kakvu im je poruku poslao
Foto: Profimedia

Ne zaboravlja odakle je

JOKIĆ PRIČAO AMERIKANCIMA O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Oduševiće vas kakvu im je poruku poslao

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Jokić osvojio je Ameriku. Tamošnju javnost zanima gde je i kako odrastao centar Denver Nagetsa, najveći hit ove sezone NBA lige.

Jokić je govorio za čuveni američki "Bličer riport", koji je na početku podsetio da je Somborac spavao u vreme kada je draftovan i da je, kada ga je brat pozvao da proslave to što ga je Denver izabrao, rekao da ga puste da nastavi da spava.

Nikola sada živi sa starijom braćom, Nemanjom i Strahinjom, i devojkom Natalijom Maćešić, koju poznaje iz rodnog Sombora.

"Natalija često kuva, ali sam tip za ćevape", kaže Jokić dok "Bličer report" objašnjava da su ćevapi u stvari "srpske kobasice".

Zatim se prisetio dečačkih dana.

"Nastavnici u školi su me voleli jer sam se stalno šalio. Voleo sam matematiku i istoriju. Fizičko nisam voleo. Dok sam bio u srednjoj školi nisam mogao da uradim nijedan sklek", priseća se Jokić.

Ne krije da ga drma nostalgija.

"Sada bih otišao kući... Ja sam treće dete i nekako sam bliži s roditeljima nego što su starija braća", nastavio je Nikola priču dok Nemanja i Strahinja negoduju, a onda dodao:

"Kad završim karijeru vratiću se u Sombor, jer je tamo sve supersporo i imam sve što mi treba".

Neizbežna tema je i NATO bombardovanje 1999. godine.

"Pamtim sirene, skloništa, nestanke struje... Takoreći, živeli smo u mraku, jer u devet sati uveče svetla su se gasila".

On je dodao da sa svim kolegama sa prostora nekadašnje SFR Jugoslavije ima dobar odnos.

"Mnogi se i ne sećaju rata... Među nama nema mržnje. Verujem da ni među ljudima u našim državama nema mržnje, jer to je rat, nema veze s običnim ljudima", zaključio je Nikola Jokić.

Deset činjenica koje niste znali o Nikoli Jokiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track