KOŠARKAŠ KOJI JE ZBOG KRMAČE PROPUSTIO MEČ: Svinje su moj obrok, ne bi ih napustio zbog basketa
Foto: Privatna Arhiva

Svi pričaju o njegovom gestu

KOŠARKAŠ KOJI JE ZBOG KRMAČE PROPUSTIO MEČ: Svinje su moj obrok, ne bi ih napustio zbog basketa

Košarka -
Košarkaš Smedereva Darko Rnić, došao je u centar pažnje kada je trener Zoran Todorović, govoreći o lošem finansijskom stanju kluba, ispričao kako nije došao na trening jer mu se prasila krmača.
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Darko za Kurir sport, kaže da je to sasvim normalno i da nije hteo da slaže:

"Mogao sam da kažem bilo šta, da slažem! Zašto? Rekao sam treneru kako jeste bilo i on je u prvom trenutku ostao u čudu. Kasnije, je sve bilo u redu i ja sam i dalje deo tima, za koji kada sam na terenu dajem sve od sebe", počinje Darko.

On ističe, da mu je to što je uradio normalno i da nikada poljoprivredu ne bi stavio ispred košarke.

"Ja od ovoga živim. Imam 34 godine, ženu, koja ne radi i dvoje dece. Svinje su te koje nam svakoga dana na sto stavljaju obroke. To je naša egzistencija. Košarka je samo zabava i žalosno je što se u Košarkaškoj ligi Srbije igra za sudije i delegate. Samo oni moraju da dobiju zaslužene pare, košarkaše i trenere niko ne štiti. Postali smo zabava za narod. Zato i nema smisla da neko do nas traži da se ponašamo kao profesionalci. U redu, treniram dva puta na dan, ali čak i tada, dok se svi krve oko Zvezde i Partizana, ja moram da mislim o tome, šta će mi žena i deca jesti kad se vratim. Zato se ne stidim da radim boilo šta, ako treba ići ću kao Davor Perak preko leta i na pumpu. "

Rnić kaže da baveći se sportom pre svega pokušava da animira decu.

"Uvek mi je to bio cilj kada sam na terenu. U Kovinu gde živim smo osnovali i grupu građana, koja uređuje terene na kojima deca mogu da se bave sportom. To je po meni nešto o čemu, treba da mislimo jer, posle petka kada se pojavim na terenu protiv Zvezde, o ovome, više niko neće pričati".

Darko se i pored svega, sprema za duel u Kupu Radivoja Koraća.

"Za mene kao čoveka je plus što sam snagom volje uspeo da se istovremeno bavim poljoprivredom i košarkom. Spremam se za duel sa evroligašima i očekujem dobru zabavu. Uostalom, nije prvi put da se srećemo, već sam imao duel sa Zvezdom i izblokirao Amerikanca Janga.

"Pre nekoliko godina nisam na početku sezone imao klub pa sam igrao "beton" ligu za rukometaše Kovina. Bio sam pivot i posle nekog vremena došao u Smederevo i posle prvog meča bio u petorci kola KLS-a" .Na kraju Darko je rekao da ne misli da će njegova priča išta promeniti.

"Teško će se desiti nešto dobro. Ali, ako me slučajno pozovu u rijaliti, otići ću i objasniti starletama i džabalebarošima, kako ih ljudi vide i kako izgleda stvaran svet, koji su iskrivili. Ne gledam ih i ne zanimaju me, ušao bih da im to kažem i izašao."

Miladin Kovačević je momak na mestuMiladin Kovačević (26), koji je postao poznat u javnosti zbog prebijanja Amerikanca Brajana Štajnhauera u maju 2008. godine, ponovo je učestvovao u incidentu, kada je na košarkaškoj utakmici u Smederevu prvo pljunuo, potom oborio i šutnuo protivničkog igrača Darka Rnića.

"Tada smo se potukli, a kasnije igrali zajedno u Velikoj Plani. On je inteligentan momak, pametniji od većine onih koje znam, a nikada ga nisam pitao kako se desio incident u Americi. U Plani smo se družili i danas se čujemo i vidimo s vremena na vreme, kažem, momak je na mestu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track