KRENUO 3x3 KARAVAN: Novosađani osvojili Kragujevac
Foto: KSS

Basket prvenstvo Srbije

KRENUO 3x3 KARAVAN: Novosađani osvojili Kragujevac

Košarka -

Pobedu na prvoj stanici Roda 3×3 karavana – turniru u Kragujevcu, odnela je ekipa "Novi Sad Al Vahda 3×3" iz Novog Sada.

Naša trenutno najbolja basket ekipa na svetu, koju čine reprezentativci Srbije a predvodi je Dušan Domović Bulut, trijumfovala je u finalu protiv momaka iz ekipe "3×3 Sremska Mitrovica". Treće mesto osvojila je ekipa Olimp iz Beograda.

Turnir u Kragujevcu je obeležio pored, prema rečima organizatora i samih učesnika žestoke konkurencije i naporan raspored zbog izmena lokacije takmičenja izazvan vremenskim neprilikama. Naime, zbog padavina u prvoj polovini dana grupna faza turnira je odigrana u dvorani hotela "Šumarice", da bi se sa razvedravanjem celokupna organizacija i mečevi preselili na terene u Velikom parku u centru Kragujevca.

Ipak, izmene u organizaciji nisu uticale na to da jedan od najkvalitetnijih turnira u okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije pruži gledaocima priliku da prisustvuju vrhunskom uličnom basketu naših momaka. Tome u prilog govori i činjenica da su uz osvajače prva tri mesta bile i ekipe "Zemun 3×3", "Džakovi", "Strong Open", još uvek aktuelni pobednici državnog prošlogodišnjeg prvenstva Srbije "El Dorado", prvaci BiH "Ekos Romori" i dr.

Takođe, važno je napomenuti da je turnir u Kragujevcu ove godine bio internacionalnog karaktera – učestvovalo je ukupno 25 seniorskih ekipa, među kojima su bile i četiri najbolje ekipe iz Bosne i Hercegovine, ekipa iz Crne Gore i 3×3 šampioni Makedonije.

Pobednik turnira u Kragujevcu ekipa Al Vahda iz Novog Sada osvojila je 70.000 dinara, vaučer od 15.000 dinara za specijalizovanu 3×3 opremu, kao i sportsku opremu KSS.

Za zabavni deo turnira pobrinuli su se sponzori Roda 3×3 prvenstva Srbije – trgovinski lanac „Roda“, „Triglav osiguranje“ i energetsko piće „Buster“, koji su za Kragujevčane priredili brojne aktivnosti i poklone.

Karavan nastavlja svoj put, a sledeća stanica je Sremska Mitrovica, gde će se u nedelju, 21. maja, odigrati turnir na centralnom gradskom trgu. Nakon toga, po rasporedu Roda 3×3 prvenstva Srbije su turniri: Užice, Beograd, Svilajnac, Čačak, Novi Sad, Aleksinac, Paraćin, Kraljevo, Niš, Zrenjanin i Čajetina.

Nastavlja se potraga za šampionima Srbije u 3×3 basketu, koje ćemo dobiti 19. avgusta na finalnom turniru u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track