KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Saša Danilović 8. decembra podnosi kandidaturu za predsednika KSS
Foto: Dragana Udovičić

Izborna skupština KSS biće održana 15. decembra

KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Saša Danilović 8. decembra podnosi kandidaturu za predsednika KSS

Košarka -

Legendarni srpski košarkaš Predrag Saša Danilović podneće 8. decembra kandidaturu za mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije, nezvanično saznaje Kurir iz dobro obaveštenih izvora.

Izborna skupština KSS biće održana 15. decembra. Poslednji rok za prijavu kandidatura za mesto predsednika KSS ističe 8. decembra do 12.00 časova. Tog dana Danilović će podneti kandidaturu.Bivši prvi čovek Partizana već duže vreme se pominjao kao moguća opcija u preuzimanju košarkaške organizacije, a kako je Kurir nedavno objavio on je dobio podršku svih relevantnih činilaca u društvu.On će na mestu predsednika KSS da zameni Dragana Đilasa, koji je nedavno podneo ostavku.Danilović je u avgustu 2015. podneo ostavku na mesto predsednika Partizana, koji je vodio 15 godina. Danilović (46) je u karijeri igrao za Partizan, Virtus Bolonju i Majami. On je karijeru završio 2000. u Virtusu iz Bolonje.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Sa reprezentacijom naše zemlje osvojio je zlato na EP 1989, 1991, 1995. i 1997, kao i bronzu na EP 1999. On je sa nacionalnim timom osvojio srebro na OI 1996. u Atlanti.Sa Partizanom osvojio je Evroligu, evropski Kup Radivoja Koraća, kao i nacionalno prvenstvo i dva Kupa Jugoslavije. Danilović je i sa Virtusom bio evropski šampion 1998. godine, dok je u Italiji osvojio četiri nacionalna prvenstva, jedan Kup i jedan trofej u italijanskom Superkupu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track