KURIR SAZNAJE Marina Maljković napušta reprezentaciju: Košarkašice Srbije ostaju bez selektora
Foto: OKS

Šok

KURIR SAZNAJE Marina Maljković napušta reprezentaciju: Košarkašice Srbije ostaju bez selektora

Košarka -

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, odlučila je da se povuče s te funckije i tu svoju nameru javnosti će saopštiti u utorak na vanrednoj konferenciji za medije u Kući košarke, saznaje Kurir.

Razlog za ovaj iznenađujući potez, tvorca najvećih uspeha ženske košarke u našoj zemlji za sada nije poznat, ali je svakako zatekao sve u Košarkaškom savezu Srbije.

Maljkovićeva je na selektorsku funkciju izabrana u aprilu 2011. godine i od tada sa reprezentacijom napravila najveće uspehe u istoriji srpske ženske košarke.

Sa košarkašicama je 2015. godine osvojila titulu prvaka Evrope, čime je Srbija prvi put od osamostaljenja izborila plasman na Olimpijske igre. Srbija je u Riju osvojila bronzanu medalju.

Trenerskim poslom je počela da se bavi sa 16 godina, a samo stalno je počela da radi u beogradskom klubu Ušće 2004. godine. Za dve godine seniorski tim je iz Srpske uvela u Prvu ligu. Tokom leta 2007. godine postala je trener Hemofarma iz Vršca, sa kojim je osvojila dve titule i dva kupa.

U leto 2009. godine postaje trener Partizana sa kojim je osvojila četiri nacionalne titule, dva kupa i dve regionalne lige.Bila je u stručnom štabu reprezentacije Srbije do 19 godina koja je 2006. godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Po preuzimanju seniorske reprezentacije Srbije 2011. godine prvi uspeh je ostvarila u kvalifikacijama za Evrobasket 2013. Srbija je na šampionatu u Francuskoj osvojila četvrto mesto i obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Turskoj predvodila je nacionalni tim do četvrtfinala.

Usledilo je zlato na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i bronza u Riju.

Novi predsednik KSS Predrag Danilović imaće težak posao da pronađe adekvatnu zamenu osobi koja je za samo nekoliko godina preporodila žensku reprezentaciju i bez sumnje, postala sinonim za njen uspeh.

Marina Maljković je trenutno trener turskog Galatasaraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track