(KURIR TV) CRVENA ZVEZDA UZELA PRVI TROFEJ: Crveno-beli u finalu Kupa savladali desetkovani Partizan
Foto: Kss.rs

Spektakl u Nišu

(KURIR TV) CRVENA ZVEZDA UZELA PRVI TROFEJ: Crveno-beli u finalu Kupa savladali desetkovani Partizan

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su u Nišu pobedili Partizan sa 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17), u finalu završnog turnira.

Meč je bio ujednačen do kraja treće i početka četvrte četvtine, kada je Marko Gudurić serijom poena doneo Zvezdi dvocifrenu prednost, koju je njegov tim zadržao do kraja meča.Gudurić i Marko Simonović postigli su po 18 poena za Zvezdu, dok je Dion Tompson dodao 15, a Luka Mitrović 12. Najefikasniji u Partizanu bili su Adin Vrabac sa 12 i Stefan Birčević sa 11 poena.Partizan je igrao oslabljen, jer zbog bolesti nisu igrali Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica, a trener Aleksandar Džikić takodje nije vodio ekipu zbog bolesti. U njegovom odsustvu tim je predvodio pomoćni trener Nenad Čanak. Zvezda takodje nije bila kompletna, pošto nisu igrali povredjeni Nejt Volters i Nemanja Dangubić.

Partizan je u drugoj četvrtini održavao prednost, a Zvezda nije uspevala da postigne koš iz igre, ali se tada razigrao Marko Simonović, koji je u toj deonici postigao 11 od ukupno 13 poena svog tima. Šut crno-belih tada je stao, a posle nekoliko grešaka Simonović je pogodio trojku o tablu za novo vodjstvo Zvezde, 36:34, koliko je bilo i na poluvremenu.

Velika borba se vodila na početku drugog poluvremena. Igralo se koš za koš, ali su i oba tima grešila. Ekipe su se smenjivale u vodjstvu, a meč je odlučen krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Marko Gudurić je pogodio slobodno bacanje, a odmah posle toga i trojku uz zvuk sirene za vodjstvo od 52:47.

Simonović je na početku poslednje četvrtine postigao još jednu trojku, a onda je Dion Tompson postigao koš, tako da je Zvezda posle dva minuta igre u poslednjoj deonici povela sa 10 razlike, 57:47. Crveno-beli su posle toga imali i 13 poena razlike. Partizan je pokušavao da pridje, ali je iskusniji tim Zvezde mirno sačuvao prednost i na kraju slavio.

Meč je odigran u teškim uslovima, pod gustim dimom zbog baklji. Izmedju treće i četvrte četvrtine došlo je do prekida jer je jedna baklja sa tribina pogodila čoveka u prvom redu, kome je zbog toga ukazana hitna lekarska pomoć.

Radonjić: Ovo mi je najdraži Kup sa ZvezdomTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić posle meča je rekao:

"Sigurno da je bilo potrebno da u ovim okolnostima u kojima su oba tima pod opterećenjem, smognemo snage da odigramo dobro. Ovo nam je 5 meč za 8 dana, ali u sva tri smo u Nišu uspeli da budemo dobri. Odigrali smo jako dobro i ovo mi je nadraži Kup koji smo osvojili odkad sam u Zvezdi."

Četvrta četvrtina

40. minut 74:64 za Zvezdu - Kraj meča

38. minut 69:57 za Zvezdu - Crveno-beli su pred Kupom

36. minut 64:57 za Zvezdu - Trojka Gordona

34. minut 62:52 za Zvezdu - Trojke Gudurića i Birčevića

32. minut 57:47 za Zvezdu - Tompson Zvezda je u seriji, Čanak traži tajm-aut

31. minut 55 :47 za Zvezdu - Trojka Simonovića

Četvrta četvrtina

30. minut 52:47 za Zvezdu - Sjajna trojka Gudurića, sa 10 metara klupa Partizana traži korake

30. minut 47:47 za Partizan - Dženkins je napravio 4 faul pa zbog prigovora zaradio tehničku, za njega je meč završen

27. minut 45:44 za Partizan - Vrabac posle skoka

26. minut 44:43 Zvezdu - Tompson prekida Zvezdin niz promašaja

24. minut 43:42 za Partizan - Trojka Veličkovića

22. minut 40:36 za Zvezdu - Crveno-beli su u mini seriji 4:0

21. minut 36:36 - Pogodio je Andrić

Na tribinama je i baka košarkaša Zvezde Marka Simonovića

20. minut 36:34 za Zvezdu - Vrlo dobra košarka, borbenost, želja oba tima na nivou

18. minut 33:32 za Zvezdu - Crno-beli pogađaju sa penala a Zvezda iz reketa

15. minut 28:26 za Partizan - Trojka Simonovića, prvi poeni Zvezde u drugoj četvrtini

13. minut 25:23 za Partizan - Vrabac je ubacio 4 poena. Dva uz faul i jedan sa linije penala. Tri je promašio

Druga četvrtina

10. minut 23:23 - Vrlo dobra prva četvrtina i odličan ambijent u Čairu

9. minut 23:19 za Partizan - Obe ekipe sjajno šutiraju

7. minut 16:12 za Partizan - Trojka Andrića, Partizan je u seriji 10:0

6. minut 13:12 za Partizan - Luković je pogodio

5. minut 12:11 za Zvezdu - Trojka Birčevića

5. minut 12:6 za Zvezdu - Večinu napada završavaju visoki igrači

3. minut 8:2 za Zvezdu - Gordon je pogodio prve poene za Partizan, a zatim je Gudurić ubacio trojku uz faul Vrabca. Repretzentativac Srbije je ubacio i dodatno bacanje

2. minut 2:0 za Zvezdu - Prve poene pogodio je Luka Mitrović

Prva četvrtina

Marš na Drinu i Bože pravde ujedinili sve

Vojni orkestar je ujedinio navijače dva tima u dvorani, koji su prvo pevali Marš na Drinu, a zatim i himnu Srbije

Partizan pokosila salmonela?

Listi bolesnih se u toku dana pridružio i centar Uroš Luković, a ni Mihajlo Andrić, koji je nastupio u polufinalu takmičenja protiv Mega Leksa, verovatno neće biti u sastavu ekipe srpskog vicešampiona u duelu sa Crvenom zvezdom.

Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica su se već vratili u Beograd i otišli su na pregled na Infektivnu kliniku.

Problem sa virusom ima i šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Džikić, pa nije mogao da sedi na klupi svog tima u četvrtfinalnoj i polufinalnoj utakmici.

Dvorana se polako puni, ekipe su na zagrevanju

Kako javlja dopisnik Kurira sa lica mesta atmosfera pred Čairom je dobra, nema incidenata. Zagrevanje oba tima počelo je odavno, a prvi su na teren izašli Veličković i Gordon sa jedne, odnosno Tompson sa druge strane.

Šteta za povrede i stomačni virus Osim što će finale biti veliki ispit za ljude iz Saveza i policiju, finale koje igraju Crvena zvezda i Partizan doneće mnogo toga. Prvo, jedan od dva tima će uzeti trofej. Drugo, biće to meč sa mnogo više tenzije nego onaj od pre dve sedmice.

Uz to tu je i energija Veličkovića sa jedne ili Lazića sa druge strane, šuterski obračun Hečera i Gudurića, pitanje može li Luković da pokida vezu Jovića i Kuzmića?

Ako do svega toga dođe. Jer Partizan je do sada igrao bez trenera Džikića, Vilijama Hečera, Vanje Marinkovića, Miloša Koprivice, koji su ophrvani stomačnim virusom, dok sa druge strane, iako su protiv FMP-a nekoliko minuta bili na terenu, jasno je da Nejt Volters i Milko Bjelica nisu spremni za najveće napore. Šteta, jer, da su oba tima u najjačem sastavu, Partizan bi imao veće šanse nego što ih ima u ovom trenutku.

Čanak: Virus nas razorio, ali na pobedu protiv Zvezde

Nenad Čanak rekao je da će igrači dati sve od sebe da pobede Crvenu zvezdu, bez obzira na to što je tim oslabljen zbog bolesti velikog broja igrača.

"Izuzetno bitna pobeda, ne samo što smo ušli u finale, već zbog okolnosti u kojima smo bili. Imamo problema, virus nas je razorio i pitanje je u kakvom ćemo sastavu izaći. U kom god da budemo, igra se za trofej tako da ćemo dati sve od sebe, iako je Zvezda kvalitetnija od nas i u boljem stanju čeka utakmicu", rekao je pomoćni trener Partizana.

Čanak je naveo da se nada da do utakmice sa Zvezdom neće biti novih problema sa igračima, iako se ne zna "šta nosi noć". Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da je ulaskom u finale Kupa napravljen veliki rezultat.

"Ulaskom u finale smo napravili veliki rezultat i čeka nas velika borba sa "večitim" rivalom. Probaćemo... Protiv Mege nas je pogurala želja, čestitam momcima i sada treba da 'izginemo' u finalu", rekao je Veličković.Radonjić: Videćemo kakva je situacija

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ga u pobedi nad FMP Železnikom zanima samo prolaz u finale Kupa Radivoja Koraća.

Radonjić je mogao da računa na Nejta Voltersa i Milka Bjelicu, koji su zbog povreda propustili prethodnu utakmicu, ali je naveo da njihov proces oporavka mora da se obavlja drugačije nego što je uobičajeno.

"Pokušavamo da nalazimo najbolja moguća rešenja. Pauza, povreda, malo straha, nisu imali nijedan potreban trening da bih mogao da računam na njih, ne 100 odsto, ali na zavidnom nivou. Videćemo kakva je situacija, sutra je novi dan i nova analiza stanja. Pokušaćemo da se spremimo koliko je moguće i da, bez obzira na to ko bude igrao, damo sve od sebe u finalu", rekao je trener Zvezde. Protivnik u finalu biće Partizan."Spremićemo se za finale na najbolji način, u okolnostima koje nisu idealne, ali takve su kakve su i očekujem da tek sledeće nedelje uhvatimo neki normalan trening", kazao je Radonjić.Košarkaš crveno-belih Branko Lazić čestitao je svojoj ekipi prolaz u finale.

"Igrali smo dobro od početka i napravili razliku koju smo držali do kraja. Svi su dobili šansu, a doprinos su dali i povređeni igrači. Nadam se da ćemo na njih moći da računamo u finalu. Ekipa je tako sastavljena da ne gleda protiv koga igra, već da gaji svoj stil igre, što pokazuje tokom sezone i što će pokazivati", kazao je Lazić. Tuča navijača u Bjeljini

U toku dana nazaobilaznici kod Bijeljine došlo je do velike tuče navijača Crvene zvezde i Partizana.Kako saznaje portal InfoBijeljina, tuča je izbila oko 10.30 časova, a u njoj je učestvovalo nekoliko desetina navijača.Navijači Partizana naveli su da je do tuče došlo tako što ih napali navijači Crvene zvezde, koji su se nakon tuče udaljili sa lica mesta.Kako se saznaje, navijačke grupe nisu sa područja Bijeljine. Reč je o navijačkim grupama iz Prijedora i Teslića, koje su putovale kroz Bijeljinu.Prema saznanjima BN televizije u tuči je povređeno nekoliko navijača, potvrdila je portparol bijeljinskog Centra javne bezbednosti Aleksandra Simojlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track