(KURIR TV) ZVEZDIN NAPAD NA ŽUĆKOVU LEVICU: Crveno-beli savladali FMP, jure trofej protiv Partizana
Foto: KSS

Nemilosrdni prema Panterima iz Železnika

(KURIR TV) ZVEZDIN NAPAD NA ŽUĆKOVU LEVICU: Crveno-beli savladali FMP, jure trofej protiv Partizana

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP (76:60) i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća čija se završnica igra u Nišu.

1 / 4 Foto: KSS

Zvezdu je predvodio raspoloženi Marko Gudurić sa 21 poenom (6/7 za dva, 3/6 za tri) i tri skoka, a dvocifreni su bili još Čarls Dženkins sa 11 i Marko Simonović sa 10 poena.

S druge strane, u poraženom sastavu sjajan susret odigrao je Marko Ljubičić sa 18 poena (1/2 za dva, 4/4 za tri), ali ga je ispratio samo Ajzea Ostin sa 12 poena i sedam uhvaćenih lopti, ali i čak pet blokada.Crvena zvezda će u finalu igrati sa Partizanom.

Prva četvrtina

U prva dva minuta utakmive postignut je samo jedan koš, a pogodio ga je Luka Mitrović. Posle četiri i po minuta i trojke Gudurića Zvezda je povela sa 8:4. Na polovini prvog kvartala Zvezda je vodila 11:4. Od prvih 13 poena Crvene zvezde, Gudurić je ubacio 10.

Zvezda je rutinski kažnjavala sve propuste u odbrani FMP-a, koji je tek u devetom minutu posle koša Apića postigao dvocifren broj poena. za osam minuta Zvezda je uhvatila 4 lopte i promašila 5 šuteva iz igre. Na isteku desetog minuta na semaforu je pisalo 27:14 za Crvenu zvezdu.

Druga četvrtina

FMP je na startu druge četvrtine pogodio prvu trojku od strane Čovića. FMP je uspeo da stigne na 10 poena zaostataka, ali je posle toga Zvezda sa četiri vezanih poena,stekla plus 14.Igra se sa greškama na obe strane, Radonjićev tim ima stvari pod kontrolom.

Dženkins ima malo problema, posle jednog duela, ali je ostao na terenu. Za Crvenu zvezdu je važno da pobedu ka kojoj sada ide ostvari sa što manjom potrošnjom tima, sa obzitom na to da je finale na programu u nedelju u 21 sat.

U prvom poluvremenu Gudurić je upisao 21 poen, dok je na drugoj strani Ljubičić upisao 10 poena.

Treća četvrtina

Zvezda je produžila gde je stala, Mitrović je nastavio uspon forme novim pogotkom, a ispratio ga je Branko Lazić trojkom za +21. Razlika je nastavila da se klacka oko +20, trener Radonjić je mogao da odahne, jer je ekipa ovaj put prazan hod u igri svela na minimum, a samo Volters, Rakićević i Bjelica nisu igrali.

Četvrta četvrtina

Ne ide ništa FMP-ovim talentima od ruke, čak su se Ostin i Radanov sudarili pri alej-upu u želji da zakucaju, čemu su se zatim obojica smejali. Zvezda je nastavila da diktira tempo, i to sa Voltersom u igri. Radonjić je kasnije iskoristio priliku da na parket pošalje i rovitog Milka Bjelicu.

Tok meča

Ekipa trenera Dejana Radonjića, iako prilično oslabljena (ne igraju Dangubić, Bjelica i Volters) favorit je u duelu sa mladim timom iz beogradskog predgrađa.Zvezda je u četvrtfinalu veoma ubedljivo savladala ekipu Vršca (99:47), dok su "limenke" do megdana sa srpskim i regionalnim šampionom stigle nakon slavlja protiv Spartaka iz Subotice (77:58).Pobednik ovog duela igraće u finalu u nedelju od 21 sat, a tamo će koplja ukrstiti sa boljim iz duela Partizana i Mege.

Pogledajte bonus video

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track