Bravo, devojke

(KURIR TV) Košarkašice Srbije osvojile Svetsko prvenstvo, pa zapevale Đurđevdan usred Hrvatske

Košarka -

Košarkašice Sportske gimnazije iz Beograda postale su šampionke sveta!

1 / 3 Foto: Kurir Sport

Na minulom Svetskom prvenstvu, koje je održano u Poreču, naše devojke su stigle do najsjajnijeg odličja. Ceo turnir su odigrale sjajno, a u finalu su bile bolje od vršnjakinja iz Grčke - 71:52.

Za naš tim, koji je vodio profesor Andrej Stanojević, nastupalo je sedam juniorskih reprezentativki Srbije iz Crvene zvezde i Radivoja Koraća.
Sjajne košarkašice su posle utakmice umele da proslave ovaj veliki uspeh. Zajedno sa navijačima zapevale su Cecin hit "Nevaljala", a zatim i "Đurđevdan".
- Ovo je prvo zlato za Srbiju na školskom svetskom prvenstvu u bilo kom sportu! Do sada je Sportska gimnazija osvojila dve bronze u košarci, jednom muškarci i pre dve godine devojke. Na Svetskom školskom prvenstvu učestvovalo je 28 ekipa iz celog sveta i sa svih kontinenata. Naša igračica Ivana Katanić je MVP, a u prvoj petorci sampionata je i Nevena Naumčev - kaže trener Stanojević.
Na ovaj način smo samo pokazali da je Srbija zemlja košarke, jer su seniorke šampionke Evrope i trećeplasirane na Olimpijskim igrama, a seniori vicešampioni sveta i srebrni sa Olimpijskih igara.
Srbija je na Svetskom prvenstvu u Poreču igrala u sastavu: Nevena Naumčev, Dejana Stevanović, Jovana Damjanović, Tijana Jelić, Anđela Đorđević, Jovana Lazić, Marta Vulović, Mina Đorđević, Ivana Katanić, Dajana Pavlović, Teodora Turudić, Marijana Zukanović.
Trener ekipe je Andrej Stanojević, a stručni štab su činili Lucija Stanišić, Radosav Nikolić i Vesna Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track