(KURIR TV) OKUPILE SE KOŠARKAŠICE: Počinje brušenje forme za Evropsko prvenstvo u Češkoj
Foto: Kurir Sport

U POHOD NA MEDALJE

(KURIR TV) OKUPILE SE KOŠARKAŠICE: Počinje brušenje forme za Evropsko prvenstvo u Češkoj

Košarka -

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelne evropske šampionke i bronzane sa Olimpijskih igara u Riju, počinju pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj (16-25. jun 2017).

1 / 11 Foto: KSS

Naše najbolje košarkaškice okupile su se ispred Hale Sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, odakle su odmah krenule put Zlatibora na prvi deo priprema za Evropsko prvenstvo. Reprezentacija Srbije će na ovoj planini boraviti do 20. maja, gde će odigrati dve trening utakmice zatvorenog tipa sa reprezentacijom Crne Gore.

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

Posle Zlatibora sledi kratak boravak u Beogradu, pa turnir u Karlovim Varima u Češkoj. Od 31. maja do 14. juna izabranice selektora Stevana Karadžića pripremaće se za EP u Beogradu, gde će i odigrati tri prijateljske utakmice sa Japanom.

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

Ana Dabović je rekla da svaku reprezentativnu akciju doživljava emotivno.

"Sada sam uzbuđena. Nedostaju mi pojedine osobe, posebno sestra, ali trudiću se. Vidim od početka da su devojke raspoložene. Trudićemo se da pripreme prodju najbolje moguće, što znači bez povreda. Daćemo sve od sebe da se uigramo i stvorimo atmosferu koja nas je krasila sve ove godine. Potrebno mi je vreme da novog trenera upoznam kao osobu i kao trenera. Čula sam sve dobro o njemu. Posetio me u Moskvi, razgovarali smo. Ako pripreme i šampionat prođu kao prvi razgovor, biće dobro", rekla je Dabovićeva.

Sonja Petrović je takođe bila raspoložena.

"Volimo da se družimo, uvek je dobra atmosfera, svi se dobro osećamo kad smo zajedno. Vidi se da smo sve nasmejane, da je dobra energija. To što smo sve tu osim Nece govori koliko smo bile spremne i koliko smo željno čekale ovo. Ja imam još nedelju dana mirovanja i onda možemo da krenemo da me vraćmo u trening. Mislim da je bitno što sam sa ekipom od početka, da mogu da pratim nove sisteme koje trener uvodi, tako da mislim da je bitno da budem tu od početka, iako je Beograd bio bolja opcija za oporavak", rekla je ona.

Karadžić: Ova ekipa zaslužuje medalju

"Da se ne bih danas upoznavao sa devojkama, upoznali smo se u prethodna dva meseca. Treniraćemo na Zlatiboru, ekipa je u sličnom sastavu kao u prethodnom ciklusu, trebaće nam malo vremena za ono košarkaško upoznavanje. Odmah krećemo da radimo punom parom, nadam se da će sve devojke biti zdrave. Sonja Petrović će jedino trenirati po posebnom režimu, zbog povrede, a Nevena Jovanović igra utakmicu i ona će nam se pridružiti na Zlatiboru. Vratićemo se 20. maja, a potom 25. idemo na turnir u Češku. Ciljevu su jasni, borba za medalju. Ova ekipa zaslužuje to", rekao je selektor Stevan Karadžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track