(KURIR TV) VEČITI DERBI U FINALU: Desetkovani Partizan uzeo Megi trofej! Crno-beli sa Zvezdom za Kup
Foto: Kkpartizan.rs

Spektakl u Nišu

(KURIR TV) VEČITI DERBI U FINALU: Desetkovani Partizan uzeo Megi trofej! Crno-beli sa Zvezdom za Kup

Košarka -

Košarkaši Mega Leksa neće braniti trofej namenjen osvajaču Kupa Radivoja Koraća, pošto su u polufinalu igranom u Nišu poraženi od Partizana (77:65).

Treba reći da su crno- beli na ovom meču bili desetkovani, pošto u toimu nije bilo Hečera, Koprivice, Marinkovića, Robinsona, a na klupi je po drugi put izostao trener Aleksandar Džikić.

Novica Veličković bio je najefikasniji u pobedičkom timu sa 19 poena, Uroš Luković dodao je 11, koliko i Branislav Ratkovica, dok je kod Mege Ognjen Jaramaz meč završio sa 21.Partizan će se u finalu u nedelju od 21 sat sastati sa Crvenom zvedom, koja je u prom polufinalu pobedila FMP sa (76:60).

Čanak: Videćemo šta nosi noć

"Sve čestitke igračima, jer su u delikatnoj situaciji dali sve od sebe. Imali smo utakmicu pod kontrolom, jer su na početku pogađali i igrači kojima to nije karakteristika, što je timu dalo samopouzdanje. Dobili smo mislite lako, ali sa Megom nikad nije tako. Sutra ne znam, šta nas čeka. Hečer dva dana nije ustao, Džikić ima temperaturu 39, videćemo sšta nosi noć", rekao je Čanak.

Milojević: Nismo kvalitetni da se nosimo sa najjačima"Mi ove sezone nismo dovoljno dobri da igramo sa najboljima. Nismo bili ni blizu, iako je na poluvremenu koje nismo igrali dobro bilo samo tri razlike za Partizan. Realno je da je pred finale sutra Zvezda kvalitetnija, taman koliko je Partizan od nas, ali Kup je takmičenje u kojem kvalitet ne pobeđuje uvek", rekao je trener Mege.

Prva četvrtina

Partizan je meč počeo serijom 5:0, u kojoj je Vrabac ubacio trojku.Tome se priključio i Gordon, koji je sa 5 poena, doneo Partizanu vođstvod 8:0 na startu. Posle sedam minuta Partizan, koji je poosle Gordona povukao i Ratkovica je vodio 15:5.

Mega je zaigrala bolje, vezala je 7 poena, ali je odgovor Partizana na to bila trojka Veličkovića. Prvi kvartal je završen vođstvom Partizana 20:14.

Druga četvrtina

Druga četvrtina počela je trojkom Jaramaza, a zatim i Tejića. Čanak je zatražio minut odmora, a od tada se igralo poen po poen. Partizan je 4 i po minuta pre poluvremena poveo 31:26 posle čega je Milojević na tajm-autu tražio da se napadne Gordon, koji je napravio treći faul.

Tri minuta pre poluvremena Jaramaz je pogodio trojku, a tzatim je na isti način uzvratio Birčević. Prednost Partizana je od 3 do 5 poena.

U poslednjem napadu Partizan je postigao koš, ali su sudije procenile da je Birčević poentirao sa istekom vremena.

Treća četrvrtina

Drugo poluvreme počelo je poenima Birčevića posle ofanzivnog skoka.Serijom 6:0 crno-beli su naterali trenera Milojevića da zatraži minut odmora. Partizan od tada održava prednost a ima i atraktivnih poteza. Uroš Luković skida mnogo lopti pod koševima, a Partizan ima već 11 skokova u napadu.

Rebić je na polovini treće deonice pogodio prvu trojku za Megu u nastavku. Tri minuta pre kraja četvrtine Mega je uspela da smanji na 50:44, a tada su trojke pogodili Rebić i Novak. Partizan je tada odgovorio poenima Majstorovića sa bacanja i Pota sa distance, pa je dva minuta pre odmora između četvrtina opet bilo plus deset 54:44. Treči deo igre završen je vođstvom tima ih Humske 62:49.

Četvrta četvrtina

Poslednji kvartal počeo je trojkom Veličkovića, kojom je Partizan nešto manje od devet minuta pre kraja poveo 65:49. To je do tada bila maksimalna prednost za tim, koji i večeras treći put ove sezone vodi Nenad Čanak. Iako desetkovan stomačnim virusom i povredom Robinsona Partizan je odigrao sjajno i ostvario vrednu pobedu, koja znači da će Kup Radivoja Koraća ove godine dobiti novog vlasnika.

Tok utakmice

U reprizi prošlogodišnjeg finala, crno-beli će se sastati sa mladim timom Mege, sa namerom da pobede i željom da se revanširaju za bolan poraz u finalu 2016. godine.

Oba tima su prilično lako, uz odmaranje glavnih igrača, došla do plasmana polufinale – Mega je ubedljivo savladala Dinamik (84:57), dok je Partizan rutinski odradio posao protiv simpatične ekipe Dunava iz Starih Banovaca (80:60).

Pobednik ovog duela će u finalu ići na Crvenu zvezdu, koja je savladala FMP (76:60).

Partizan pred ovaj meč ima ogromne probleme, jer tim kubuti sa stomačnim virusom zbog čega su meč sa Dunavom propustili Vilijam Hečer i trener Aleksandar Džikić. Danas je stigla informacija da su još neki igrači (Andrić,Veličković, Marinković), kao i Džikićev asistent Čanak u istom problemu,

Pogledajte bonus video

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track