LEKCIJA IZ KOŠARKE: Srpkinje zakucale Australijanke u Vršcu
Foto: Kosarka24.rs

Pripreme za Evrobasket

LEKCIJA IZ KOŠARKE: Srpkinje zakucale Australijanke u Vršcu

Košarka -
Izabranice Marine Maljkovć, iako bez nekoliko važnih igračica, ubedljivo savladale gošće - 75:54

Košarkašice Srbije savladale su u prijateljskoj utakmici Australiju 75:54 (18:15, 18:9, 18:18, 21:12).

Utakmica je odigrana pred oko hiljadu gledalaca u Vršcu. Selektorka Marina Maljković odmarala je u ovom meču Saru Krnjić, Nevenu Jovanović, Milicu i Anu Dabović.

Posle izjednačene prve četvrtine domaći tim je u drugom periodu stekao devet poena viška - 36:27. Odličnu deonicu imala je Kristina Topuzović koja je ubacila deset poena uz dve trojke. Sa šest poena Jovane Vukoje sredinom treće četvrtine Srbija je stekla 15 poena viška.

Australija je serijom od sedam vezanih poena uspela da se približi ali je sam finiš ponovo pripao Srbiji koja je posle poena Radočaj u poslednju četvrtinu unela 12 poena viška - 54:42. U poslednjih deset minuta Srbija je ponovo bila daleko konkretniji tim. Iz minuta u minut prednost je rasla do krajnjih 21 poena.

Sjajno izdanje imala je Danijel Pejdž koja je sa 13 poena bila najefikasnija u timu Srbije. Radočaj je postigla 12, a Tipuzović 10. U ekipi Australije koja nije došla u najjačem sastavu, ali je imala četiri igračice sa Svetskog prvenstva u Turskoj kada je osvojila treće mesto.

Srbija i Australija će u ponedeljak od 21 čas odigrati novu utakmicu.

(kosarka24.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track