MEGA LEKS: Ne zadovoljavamo se samo plasmanom u finale
Foto: Mega Leks

Borba za trofej u regionalnoj ligi

MEGA LEKS: Ne zadovoljavamo se samo plasmanom u finale

Košarka -

Košarkaši Mega Leksa u četvrtak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu započinju finalnu plej-of seriju ABA lige protiv Crvene zvezde Telekom.

U dosadašnjih šest duela u ABA ligi, Crvena zvezda je slavila u svim mečevima. Utakmice između Mege i Crvene zvezde su uglavnom bili vrlo uzbudljive, što se posebno može reći za ovosezonske mečeve. U prvom kolu ABA lige, Crvena zvezda je tek u samom finišu uspela da dođe do pobede 76:70. U Sremskoj Mitrovici u okviru 14. kola ABA lige, odigrana je sjajna i uzbudljiva utakmica, gde je posle produžetka Zvezda slavila sa 78:79.

Mega je ligaški deo završila na 4. mestu sa skorom od 17 pobeda i 9 poraza dok je u polufinalu savladan lider na tabeli, Budućnost VOLI sa 2:0 u seriji. Crvena zvezda Telekom je ligu završila na drugom mestu sa 20 pobeda i 6 poraza dok je u polufinalu bila bolja od Cedevite sa 2:0 u seriji.

Krilni centar Mege Danilo Nikolić, koji je u oba ovosezonska susreta sa Zvezdom bio najbolji strelac ekipe (17 i 19 poena), veruje da Mega i pored problema sa povredama, može do pobede u Beogradu:

"Pred nama je borba za novi trofej i daćemo sve od sebe da ga osvojimo. Već imamo istorijsku sezonu za klub iza sebe ali se ne zadovoljavamo samo sa plasmanom u finale ABA lige. Dobro poznajemo Zvezdu, izuzetno su težak protivnik što su pokazali sa svojim rezultatima u regionu i Evropi. Sa njima smo ove sezone odigrali dva egal meča od kojih je drugi bio na jednu loptu. Potrebno je da uđemo koncentrisani u meč, da nametnemo našu prepoznatljivu agresivnu igru u odbrani i uz pametna rešenja u napadu, verujem da možemo do brejka u Beogradu. Iako imamo dosta problema sa povredama, u kakvom god sastavu da izađemo, verujem da imamo šansu za pobedu",istakao je Nikolić.

Konferencija za štampu povodom finalne serije će se održati u sredu 27. aprila od 14 časova u hotelu Crowne Plaza u Beogradu a ispred Mega Leksa će govoriti trener Dejan Milojević i kapiten ekipe Rade Zagorac.

Finalnu seriju protiv Crvene zvezde zbog povreda propuštaju tri igrača, Ognjen Jaramaz, Alfa Kaba i Aleksandar Aranitović dok je nastup Timotea Luvavua u prvom meču još uvek pod znakom pitanja zbog povrede zgloba. Poslednja pojačanja Mege, Ivica Zubac i Petar Popović će pravo nastupa za klub steći u Superligi.

Prodaja karata za 3. meč finala koji se igra 2. maja u Sremskoj Mitrovici, počeće u sredu. Karte za tribine će se prodavati po ceni od 500 dinara dok VIP mesta koštaju 1.500 dinara.

Finalna serija se igra na tri pobede po sledećem rasporedu:1. meč – hala „Aleksandar Nikolić“, Beograd, 28. april od 19:00

2. meč – hala „Aleksandar Nikolić“, Beograd, 30. april od 20:00

3. meč – hala PSC Pinki, Sremska Mitrovica, 2. maj od 20:30

4. (eventualni) meč – hala PSC Pinki, Sremska Mitrovica, 3. maj od 20:00

5. (eventualni) meč – hala „Aleksandar Nikolić“, Beograd, 5. maj od 19:00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track