MEMORIJAL RAJKO ŽIŽIĆ 17. PUT: Međunarodni mininbasket turnir na Beogradskom sajmu
Foto: Kosarka24.rs

I takmičarski i edukativni karakter

MEMORIJAL RAJKO ŽIŽIĆ 17. PUT: Međunarodni mininbasket turnir na Beogradskom sajmu

Košarka -

Tradicionalni Međunarodni minibasket festival "Rajko Žižić" biće održan po 17. put od 27. do 31. januara u hali 3 "Beogradskog sajma", najvaljeno je na internet sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2006. i mlađi, 2007. i mlađi i 2008. i mlađi i 2009. i mlađi. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m, 2,75 m i 3,05 m i loptama broj "5", a biće postavljena i dva terena na kojima će se igrati minibasket na veštačkoj travi.

U toku takmičenja biće organizovana klinika za trenere "Od minibasketa do košarke" i obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrasnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence. Ovom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket.

Pored takmičarkog, Festival će imati i edukativni karakter sa ciljem zaštite dece i mladih od trgovine ljudima, uz podršku "Unitas Fonda" i "Crvenog krsta Srbije". Učestvovanjem u kreativnim radionicama otvorenog karaktera, koje će realizovati volonteri "Crvenog krsta", učesnici turnira će kroz igru dobiti neophodne informacije o potrebi i načinima zaštite, kako ne bi postali potencijalna žrtva trgovine ljudima.

Za sve učesnike 17. Međunarodnog minibasket festivala "Rajko Žižić" predviđene su medalje i pehari, a svečano otvaranje je zakazano za subotu 28. januara 2017. godine u 12.00 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track