MILOŠ TEODOSIĆ ZA KURIR: Stižem kući, a moram da igram protiv Zvezde!
Foto: Profimedia

Košarkaš CSKA o predstojećim mečevima u osmini finala Evrolige

MILOŠ TEODOSIĆ ZA KURIR: Stižem kući, a moram da igram protiv Zvezde!

Košarka -

Košarkaš CSKA i kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić, u ekskluzivnom razgovoru za Kurir, kaže da predstojeći plej-of Evrolige, u kojem Moskovljanje očekuju dueli sa Crvenom zvezdom sigurno donose dobru košarku i sjajnu atmosferu u Beogradu.

Ističući da ne voli da priča o sebi Tedosić je govorio i o navijačima, igri Crvene zvezde i CSKA...

Na šta ste prvo pomislili kada je postalo jasno da se CSKA i Zvezda sastaju u borbi za F4 Evrolige?

"Na atmosferu u dvorani, na kvalitet košarke i na moj dolazak u Beograd, nisam bio par meseci kući", kaže Teodosić.

Kako ste videli igru Zvezde do sada?

"Već sam tokom sezone govorio da se radi o mladom a kvalitetnom sastavu i da će daleko dogurati ove sezone u Evroligi. Potvrdili su moje reči a sada ću morati i da se suočimo na terenu sa onim o čemu sam pričao, a to je kvalitet Crvene zvezde. Mislim da nas očekuju utakmice u kojima će ljubitelji košarke uživati".

Zvezdini navijači smatraju da postoji način, posebno, ako tim trenera Radonjića zaustavi Vas da se beogradski tim nađe u Berlinu?

"Glupo je da pričam o sebi, zaista. Ima mnogo odličnih košarkaša u dresu CSKA, mislim da i vi to znate. Jedan igrač ne čini tim".

Kad smo kod navijača igrali ste u Beogradu i protiv Zvezde i Partizana. Kakav je osećaj i očekujete li zbog odnosa pristalica CSKA i Partizana da atmosfera i u Moskvi bude nešto drugačija od uobičajene?

"Ja sam profesionalac i kad počne utakmica emocije držim po strani. Nadam se da ću to uspeti da uradim i u ovim utakmicama. Ne znam kako će biti u Moskvi, videćemo…"

Jeste li zadovoljni onim što do sada pruža CSKA?

"Najvažnije je da li je zadovoljan trener Itudis i rukovodstvo kluba, zajedno sa njim. Lično razmišljam samo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo doći do konačnog cilja pa ćemo onda svoditi račune. Najvažnije je biti najbolji kad je najpotrebnije."

Za prvi kamp Teo4 još malo mesta

Kako napreduju pripreme za Kamp Teo4?

"Sjajno. Upravo sam obavešten da nam je popunjena i druga smena kampa na Srebrnom jezeru, od 18. do 26. jula. Dakle, mesta ima još u trećoj i četvrtoj smeni. Iskreno se radujem druženju sa decom koje će uslediti posle kvalifikacija za OI. Stigli su nam i koševi, objekat napreduje i siguran sam da će klinci imati sjajne uslove za rad i napredovanje, od stručnih do infrastrukturalnih. Uostalom, uverićete se sami u kvalitet kampa kad ga otvorimo 10.jula."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track