MIROSLAV MUTA NIKOLIĆ: Evo zašto cenim Aleksandra Vučića
Foto: Marina Lopičić

Pomalo o svemu

MIROSLAV MUTA NIKOLIĆ: Evo zašto cenim Aleksandra Vučića

Košarka -

Srpski košarkaški stručnjak Miroslav Muta Nikolić izjavio je da podržava premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića u onome što radi za srpski sport.

Zašto cenim Vučića, upitao se pomoćnik selektora Aleksandra Đorđevića i zatim dao odgovor:

- Zato što nam je sve napravio, dao 2,5 miliona da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, vaterpolistima napravio onaj bazen u Areni. Zato što voli sport, to sigurno znam, voli košarku, podržao sam ga i zbog toga. Pomaže i Zvezdi i Partizanu, pomagao je i nama u Kragujevcu. A mi na tradicionalni srpski način nađemo način da to osporavamo. Pa pitanje je da li bismo da smo bili u grupi na Filipinima, sa svim tim putovanjima prošli u Rio. Treba to pošteno reći, rekao je Nikolić za Sportski žurnal.

Nikolića nerviraju priče da ne zna da radi sa mladima, a kao poseban slučaj ističe Bobana Marjanovića, koji trenutno nastupa u NBA.

- Rekao sam Šakoti koji je bio selektor da me stavi da radim sa mladom reprezentacijom. I u Izmiru smo uzeli evropsko zlato. Posle uzmem generaciju za koju su svi pričali da je promašena - sa Raduljicom, Bobanom Marjanovićem....Pre toga su bili deveti, uzmem ih i postanemo prvaci sveta. Dobili smo manje publiciteta nego što smo zaslužili. Slavimo Bormio iz doba stare Jugoslavije, a ne pominjemo prvu zlatnu medalju Srbije. Ne SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, već samostalne Srbije! Nervira me što nema nijedne slike u savezu. Govorio sam o tome Peđi Bojiću, ne samo zato što sam bio u toj ekipi, što sam sa malom zemljom bio prvak sveta. Slika, međutim, nije postavljena.

POBIĆU VAS AKO BOBI NE POSTANE IGRAČ

U priči o juniorskom Prvenstvu sveta na trenutak je napravio digresiju.

- Tad sam govorio da treba razmišljati o ljudima od 215, a o Bobiju su mnogi koji se sad kunu u njega tada potcenjivački govorili i davali razne nadimke... Maksi i saradnicima u Hemofarmu sam rekao ima da radite pet sati dnevno sa njim, „pobiću vas” ako ne postane igrač!

Sportski žurnal / Predrag Sarić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track