NBA UBICA: Nikola Jokić bolji od Divca!
Foto: Profimedia

Srpski centar iz ekipe Denver nagetsa oduševljava Amere

NBA UBICA: Nikola Jokić bolji od Divca!

Košarka -
Doskorašnji košarkaš Mega Vizure u debitantskoj sezoni ima bolji učinak od brojnih naših legendi iz perioda dok su bili novajlije u najjačoj ligi sveta

Ako Nikola Jokić nastavi sa ovakvim partijama u dresu Denver Nagetsa, biće najbolji srpski ruki svih vremena! Već je na visokom mestu, čak je bolji i od Divca, Ðorđevića, Paspalja i Stojakovića iz perioda dok su bili debitanti u NBA ligi.Nikola je iznenađujućim učinkom stigao do Ol-star meča novajlija, pošto je dobio poziv za Tim sveta, koji će odmeriti snage sa najboljim debitantima iz SAD.Rođen kad je Divac haraoBivši krilni centar Mega Leksa rođen je 1995, u godini kada je legendarni Vlade Divac u dresu Lejkersa beležio najbolju sezonu u karijeri. Ipak, Jokićeva debitantska sezona zasad je uspešnija od Divčeve u vreme kada je iz Partizana stigao u Kaliforniju, a pod svoje ga uzeo superstar Medžik Džonson.Jedini od srpskih igrača koji su bili bolji od Jokića što se tiče prve sezone su Predrag Danilović i Nenad Krstić. Danilović je, čim je došao u Majami, postao jedan od važnijih igrača. Krle je u Nju Džersiju odmah dobio poverenje trenera Lorensa Frenka, a uzvratio je odličnim igrama.Trener Denvera Majk Meloun i dalje ne može da se načudi kakav biser mu je stigao iz Evrope u liku Nikole Jokića.Tek mu je 20 godina- Nije ni trebalo da igra ove godine, trebalo je samo da dođe u SAD i navikne se na NBA, a sada je odjednom starter. Veština koju poseduje, šut, dodavanje, osećaj, inteligencija, sve to neverovatno je za momka od 20 godina - rekao je Meloun.Interesantno je da Jokić ima konkurenciju u Žofriju Lovernju, a navijači Nagetsa otvoreno zameraju treneru jer smatraju da Nikola treba da igra više od Francuza.

IznenađenNISAM NI SANJAO DA ĆU TOLIKO IGRATINikola priznaje da se nije nadao da će dobiti takvu priliku u Nagetsima, ali priznaje da mu je pomogla povreda Jusufa Nurkića.- Nisam mislio da ću toliko igrati. Kada sam došao u Letnju ligu, rekli su mi: „Ove godine treba jedino da radiš na telu i da dobiješ mišićnu masu.“ Onda se Nurkić povredio, dobio sam priliku i iskoristio je. Zaista neverovatno. Pre sezone razmišljao sam hoću li se uopšte i skidati, a sada sam u startnih pet - rekao je Nikola za B92.

PubertetOD DEBELJKA DO NBA ASASomborac Nikola Jokić pred punoletstvo je bio - debeljuca. Dokaz tome je njegova fotografija iz lične karte, po kojoj niko živ ne bi rekao da će Jokić izrasti u vrsnog sportistu i NBA zvezdu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track