OD SPORTISTE DO KRIMINALCA: Nikola Radojičić mogao da bude u NBA, a završio kao diler
Foto: Kurir Štampano

Narko-kurir

OD SPORTISTE DO KRIMINALCA: Nikola Radojičić mogao da bude u NBA, a završio kao diler

Košarka -
Bio je veliki talenat, imao je sve predispozicije da postane odličan košarkaš. Bio je prototip savremenog igrača, kaže Nikolin trener Goran Stevanović

Hapšenje bivšeg košarkaša Crvene zvezde Nikole Radojičića u Peruu zbog pokušaja šverca kokaina u progutanim ampulama iznenadilo je njegovog saigrača iz juniorske ekipe crveno-belih Alekseja Nešovića, kao i trenera iz te generacije Gorana Stevanovića. Nešović nije mogao da poveruje da se veliki talenat srpske košarke bavio poslovima koji su vezani za drogu.- U šoku sam, nisam mogao da verujem kad sam pročitao da je Nikola uhapšen u Peruu zbog šverca kokaina. Trenirali smo zajedno u juniorskoj ekipi Zvezde i tada nije davao nikakve nagoveštaje da bi mogao da se bavi takvim stvarima. Bio je dobar košarkaš, družili smo, živeo je sportskim životom, ali putevi su nam se posle toga razdvojili - kazao je Nešović i dodao:

- Nakon toga, nismo se više viđali, jedini kontakt sa njim je bio preko društvenih mreža. Ni na kraj pameti mi nije bilo da se on bavi švercom droge. Poslednji put četovali smo preko Fejsbuka pre nekih šest meseci, pričali smo o nekim normalnim stvarima. Zbog toga sam bio još više iznenađen kad sam pročitao tu vest.Trener iz tog perioda Goran Stevanović zanemeo je kad je čuo da je njegov bivši igrač povezan sa ilegalnim poslovima.- Bio je veliki talenat, imao je sve predispozicije da postane odličan košarkaš, čak da igra i u NBA ligi. Bio je prototip savremenog igrača i, kad sam čuo da je švercovao drogu, nisam mogao da verujem. Malo je reći da sam u šoku. Međutim, u životu se nikad ne zna kojim putem ćete da krenete. Znam da je igrao u mnogo klubova. Stvarno sam zatečen, nemam šta drugo da kažem jer nikad nisam mogao Nikolu da povežem sa tim stvarima - kazao je Stevanović. Radojičić je uhapšen na aerodromu „Horhe Sančez“ u Peruu, pošto je dobio jake bolove u stomaku izazvane progutanim ampulama sa kokainom.

Ulazio u konflikteBIO JE PRGAV KOŠARKAŠUhapšeni košarkaš Nikola Radojičić, iako je bio veliki talenat, bio je prgav igrač i često je dolazio u sukob sa protivničkim igračima. Kažu da nije bilo utakmice da nije došao u konflikt sa nekim. Čak je i do tuča dolazilo. Ističu da je to jedan od razloga što nije postao vrhunski igrač, iako je imao šanse da igra u najboljim timovima.

Priznao policijiRADIO ZA BUGARINAPrema izvorima iz Direktorata policije za borbu protiv narkotika, Radojičić i drugi uhapšeni Uroš Dokić bili su članovi mreže švercera, a u izjavi policiji su rekli da im je drogu dao Bugarin, koji živi u Peruu, navodi list El komersio. Kako piše list, policija nije isključila mogućnost da su Radojičić i Dokić povezani sa nedavno ubijenim srpskim državljaninom Goranom Stavrićem Frederikom, koji je sarađivao sa dilerima droge u Boliviji i Ekvadoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track