ODLIČAN START: Košarkašice Srbije bolje od Kine
Foto: Printskrin

Turnir u Češkoj

ODLIČAN START: Košarkašice Srbije bolje od Kine

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kinu na međunarodnom turniru u Karlovim Varima u Češkoj rezultatom 71:66.

U ekipi selektora Stevana Karadžića Jelena Milovanović je bila najefikasnija sa 20 poena. Saša Čađo je postigla 10, Sara Krnić devet, a Sonja Petrović osam.

Ovaj meč preskočile su Dragana Stanković i Adrijana Knežević zbog sitnijih povreda, dok su u Beogradu ostale Ana Dabović zbog povreda lista i Tijana Ajduković zbog povrede skočnog zgloba.

U prvoj četvrtini odlična je bila kapiten Jelena Milovanović, koja je ubacila 13 poena bez promašaja, od čega tri trojke, pa je Srbija na prvi odmor otišla sa sedam poena prednosti – 26:19.

Kao što je najavio pred put u Češku, selektor Stevan Karadžić je dao šansu svim igračicama, trudio se da ravnomerno podeli minutažu, pa je, na primer, Sonja Petrović na terenu provela 18 minuta. Već u drugoj četvrtini naš tim je stekao dvocifrenu prednost, a na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 42:33.

Kineskinje su pripretile u drugom poluvremenu, ali je delovalo kao da naš tim igra koliko je potrebno da stigne do trijumfa. Ipak, Kina je na dva i po minuta pre kraja prišla na samo tri poena minusa (68:65), ali je Jelena Milovanović pogodila trojku i sve je bilo rešeno.

Srbija u subotu 27. maja od 17.45 igra meč drugog kola protiv Letonije, a u nedelju 28. maja takođe od 17.45 časova i poslednju utakmicu na ovom turniru sa domaćinom Češkom.

SRBIJA – KINA 71:66 (26:19, 16:14, 16:16, 13:17)

SRBIJA: Radočaj, Petrović 8, Čađo 10, Krnjić 9, N. Jovanović 7, Milovanović 20 (4 sk), Škorić 7, T. Jovanović 4, Stanaćev 1, Bogićević 3, Crvendakić, Mandić 2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track