ODUŠEVIO FRANCUZE: Vujošević o ispraćaju iz Srbije i planovima sa Limožom
Foto: Saša Pavlić

Otvoreno

ODUŠEVIO FRANCUZE: Vujošević o ispraćaju iz Srbije i planovima sa Limožom

Košarka -
Bivši trener košarkaša Partizana i sada strateg Limoža Duško Vujošević objasnio je kolegama sa jednog francuskog radija kako je stigao u "grad porcelana", šta planira i šta klub može da uradi do kraja sezone.

"Prvi kontakti mene i Limoža su napravljeni preko menađžera. Kasnije smo seli i dostigli dogovor. Limož je klub sa velikom tradicijom, poznat je u Srbiji po sjajnim rezultatima u prošlosti. Sada mogu da se uverim u sve to. Ispraćaj na aerodromu? Imam problem sa rastancima i kada treba sam da putujem. Ti ljudi su došli jer vrednuju moj rad. Možda sam uradio nešto dobro dok sam bio u Srbiji", rekao je Vujošević u svom stilu.

On je ukratko objasnio Francuzima postulate po kojima mora da se postupa tamo gde je on glavni."Svako mora da radi svoj posao. Trener mora da bude lider, a igrači da igraju. Važno je da stvorimo pozitivnu atmosferu. Ne znam da li mogu da kažem za sebe da sam prestrog. Prvo, zahtevam od sebe mnogo, a potom i od igrača. Trudim se da budem što je moguće više fer i da zaradim poštovanje igrača kroz moj rad, a ne zbog toga što sam strog", istakao je Vujošević.

Vujošević je istakao da tim koji je preuzeo nije pravljen za šampionske poduhvate, ali da se nikada ne zna."Kada sam preuzeo Limož bio je na 11. poziciji na tabeli. Mislim da nije pravljen da bude šampion Francuske, ali nikada se ne zna. Potrebno je vreme ovom timu, ima dosta oscilacija. Moram da poštujem pravila oko dozvole, ali mislim da će se to ubrzo rešiti. Nervira me što ne mogu da pričam direktno sa igračima i sudijama pošto se tokom mečeva dosta menja strategija", istakao je bivši trener crno-belih.

Za kraj prokomentarisao je meč Evrokupa u kom bi Zeleni išli u nokaut fazu ukoliko bi savladali PAOK bilo kojim rezultatom."Imamo sreće što na taj meč dolaze posle duela sa Olimpijakosom. Ali, do nas je da pokažemo da smo kovači svoje sreće. Biće to težak meč", zaključio je Vujošević.

Limož odličujući meč Evrokipa igra u sredu od 20.40 protiv solunskih crno-belih, koji su u prvom mecu slavili 88:75. U duel poslednjeg kola oba tima ulaze sa skorom 2 pobede i 3 poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track