PASPALJ ZAPALIO FEJSBUK: Slavni košarkaš spasao iz đubreta 1.500 ploča Studija B!
Foto: Dado Đilas

Novi vlasnici gradske televizije bacili arhivu u kontejner

PASPALJ ZAPALIO FEJSBUK: Slavni košarkaš spasao iz đubreta 1.500 ploča Studija B!

Košarka -
Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Paspalj spasao je oko 1.500 gramofonskih ploča, koje su novi vlasnici Studija B bacili u smeće.

Paspalj je za sajt "vice.com" ispričao da se sve desilo pre mesec dana. Njegov dobar drug, radio amater, koji inače živi na Novom Zelandu došao je u Beograd. Radio amateri imaju neki prostor pored magacina koji već godinama koristi Studio B."Pozvao me i rekao: Ej Paljo, ovde u Vinči se nešto dešava sa arhivom Studija B. Oni su nešto privatizovani, i svuda su njihove ploče, beta kasete, svašta je izbačeno iz jednog njihovog magacina. Došli neki ljudi, krenuli da tovare, kažu nose na đubrište, ja uzeo na brzinu jedan paket sa možda 200 ploča...", rekao je, između ostalog, Paspalj.

"Sve je stajalo u dva velika kontejnera. Ogromna količina paketa sa jako puno materijala, najviše tih beta kaseta na kojima se verovatno nalazi video materijal, ali mi smo uglavnom došli po ploča i zajedno smo sa dva radnika to kopali i tražili. Odmah sam video da su ploče u fenomenalnom stanju, dok su omoti bili oštećeni. U stvari je bila neviđena sreća da ta četiri dana koliko je sve to ležalo na đubrištu nije padala kiša, inače bi sve propalo", dodao je legendarni košarkaš i nastavio:"Uspeo sam da ubacim oko 1,500 ploča u auto i prebacim kod sebe u garažu. Pravo da ti kažem, nisam stigao još ni da pregledam čega sve ima, ali vidim da ima puno klasične muzike koja je odlično očuvana. Naravno, ima puno i domaće i strane pop i rok muzike i to je odlično. Pitao bih vlasnike Studia B samo kako je moguće da se nije našao neki prostor gde bi se ovo sačuvalo? Okej, ja sam siguran da je najbolji deo muzike Studija B sačuvan kod nekog. Meni je ovo neshvatljivo, jer ja ne bacam stvari, posebno ne stvari koje su zapravo arhivska građa. Meni je milo što su bar ove ploče završile kod mene, jer će ovde nastaviti neki život".

Ova priča je zapalila Fejsbuk. Veliki broj ljudi je pozdravio potez Paspalja i osudio čelnike Studija B.

Čuveni košarkaš Žarko Paspalj sa 1.500 LP ploča koje je spasio i preneo u svoju garažu, nakon što ih je ''novi'' Studio...

Posted by Dragan Zivkovic Pizzi on Thursday, January 7, 2016

Žarko Paspalj izvadio iz kontejnera i sačuvao hiljade ploča koje su bacili novi vlasnici Studija B.

Posted by Ivan Zivkov on Thursday, January 7, 2016

Žarko Paspalj iz kontejnera izvadio hiljade ploča koje su novi vlasnici (nepismeni i bahati) Studija B bacili u smeće!Ponosna Srbija se neće ugasiti tek tako!

Posted by Dule Perin on Thursday, January 7, 2016

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track