POBEGAO CRVENOJ ZVEZDI: Efes preko srpskog Fenera do TOP 8 Evrolige
Foto: Euroleague.net

Derbi Istanbula

POBEGAO CRVENOJ ZVEZDI: Efes preko srpskog Fenera do TOP 8 Evrolige

Košarka -

Košarkaši Efesa pobedili su u gradskom derbiju Fenerbahče 80:77 (21:14, 23:21, 21:19, 15:23) u utakmici 28. kola Evrolige i time obezbedili plasman u TOP 8.

Efes je zabeležio 16. pobedu i odlepio se od Crvene zvezde, koja ima jedan trijumf manje, ali i meč manje (igra sutra sa Barselonom). Tim hrvatskog trenera Vladimira Perasovića je sedmi i nedostižan je za devetoplasiranu Darušafaku (13-14), jer ima bolji bilans u međusobnim duelima, pa je osigurao mesto među osam najboljih u Evropi.

Fenerbahče je 11. porazom doveo u pitanje prednost domaćeg terena. Ostao je na četvrtom mestu, ali Baskonija i Panatinaikos prete da mu ga ugroze.

Efes je vodio sve vreme današnje utakmice sa vicešampionom Evrope. Međutim, ekipa srpskog stručnjaka Željka Obradovića uspela je da u finišu priđe na samo "minus dva". Ipak, domaćin se bolje snašao u penal završnici i na kraju slavio.

Najefikasniji na utakmici bili su igrači Fenerbahčea, Bobi Dikson sa 19 poena i povratnik na teren posle oporavka od povrede Bogdan Bogdanović sa 16. Međutim, upravo njih dvojica nisu pogodili po jedan šut za tri poena kada se lomio meč, doduše iz teških pozicija. Nikola Kalinić ubacio je 12 poena.

Efes su predvodili Brajant Danston sa 14 poena, Džejson Grejndžer sa 13, Derik Braun i Brendon Pol sa po deset...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track