PODSETILI NA OSAMDESETE: Vratimo Partizan u Halu sportova!
Foto: Kurir Sport

Crno-beli demolirali Cedevitu

PODSETILI NA OSAMDESETE: Vratimo Partizan u Halu sportova!

Košarka -
Navijači s emocijama ispratili pobedu Partizana u čuvenoj hali na Novom Beogradu, a mnogi bi i da ih vrate u dom kraj Studenjaka

Pođimo u halu na Novi Beograd... Orilo se preksinoć na utakmici u kojoj je Partizan deklasirao Cedevitu. Baš kao u stara dobra vremena, crno-beli su zablistali u dvorani u kojoj su pre tridesetak godina ostvarivali najveće uspehe u istoriji.- Ne bih imao ništa protiv da stalno igramo u Hali sportova - rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić posle pobede nad Zagrepčanima, a neke od legendi kluba, koje su proslavile halu koja danas nosi ime Ranka Žeravice, slažu se s tom idejom.Sećanje na slavne dane- Zašto da ne? To je dobra stvar. Hala sportova i jeste Partizanova, navijači uglavnom dolaze s Novog Beograda, i to mesto je hram košarke. Siguran sam da se radi o hali koja je najbolja za igranje u Evropi. Baš zato što je okrugla i što je komunikacija s publikom jedinstvena. Čak i kad nije puna, stvori se dobra atmosfera. Sećam se da su svi koji su dolazili da igraju s nama u to vreme bili oduševljeni. Pokojni Dražen Petrović, pa Toni Kukoč, Rađa... - priča za Kurir Goran Grbović, koji je krajem osamdesetih bio lider crno-belog tima, i dodaje:- Za Partizan bi to bilo dobro jer treba da nađe svoje mesto.Dugogodišnji kapiten Partizana Milenko Savović takođe je uživao u predstavi u kojoj su crno-beli podsetili na dane kad su na Novom Beogradu pisali istoriju.Selidba u Pionir- Bilo je lepo, zaista. Ja sam od svojih 12 sezona u Partizanu 11 proveo u Hali sportova i za nju me vežu najlepše uspomene. Slažem se s Grbom da je to jedna od najlepših hala za košarkaške utakmice u Evropi. Bilo bi super da Partizan igra tu svoje mečeve, ali ne znam koliko jer realno jer mislim da ona ne ispunjava uslove za evropske utakmice. Mi smo se zbog toga i preselili u Pionir - rekao je Savović.

Uslovi su preprekaPaspalj: Bilo bi lepo, ali je nerealnoŽarko Paspalj je baš na Novom Beogradu stekao epitet najboljeg krila Evrope. Čini se da su njegove munjevite kontre, čudne „frljoke“ ispod koša i precizni šutevi za tri poena i dan-danas sinonim za tu halu.- Nostalgija je jedno, a realnost drugo. Partizan je klub koji se ne zadovoljava igranjem u regionalnoj ligi. Živimo u vreme kad su postavljeni neki viši uslovi i potrebna je modernija hala. Mislim da ne bi bilo dobro da Partizan igra mečeve regionalne li domaće lige u jednoj, a evropske u drugoj hali - rekao je Paspalj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track